• 96
    (bkz: cristiano ronaldo/#1588126) yaziya katiliyorum demiyorum ancak verilen ornekte, yani ilk olmakta hakki var, sadece uslubu sizi rahatsiz etmis olabilir. dunyanin en iyisi ilk futboldur demek sizin yorumunuz o baska bir sey. neden haklidira gelince size tavsiyem gerd muller'in neden bu kadar cok konusuldugunu arastirmaniz.

    gerd muller'e kadar hicbir futbolcu sirti donuk top aldiginda donerek sut cekmeyi denememisti bile. gerd muller'e kadar hic kimse topa onun yaptigi gibi akrobatik hareketler denenerek vurulabilecegini bilmiyordu bile. muller'in futbola katkilarindan dolayi onemi bu kadar buyuktur.

    oruc aruoba'dan bir alintiyla:
    -kisi varolma gucunu,
    olu yuceliklerden alir-

    kisinin yasam besini, olup gitmis kisilerin
    geride biraktiklaridir

    diye devam eder bu felsefi yazisi. burada anlatilan sudur, her insan dogdugunda kendisinden oncekilerin biraktiklarini (miraslarini, yasanmisliklarini vs vs) donanimlari olarak elde ederler. bu nedenle olmayan bir yasanmisligi ortaya cikartan kisi her zaman en zoru basarmis demektir. bu nedenle bir mucit sanatci gibidir. gerd muller kendi cagi icin bir mucit, bir sanatcidir. orijinal ronaldo da bir sanatcidir. bu nedenle ozgundur ve ozeldir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın