resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 6928
    galatasaray'daki kötü futbolun, pozisyon kısırlığının, felsefesiz oyunun en büyük sebebi kendisidir. bu adamın tek tip futbol anlayışına sahip olması nedeniyle takımın kazandığı ivme aylar içinde allak bullak oldu.

    burak yılmaz zamanında gol kralı olmuştur, çok gol atmıştır evet ancak bu sırada da bütün takımı uzun topla hücum etmeye de mahkum etmiştir. 2011 - 2012 sezonunu hatırladığımda ligin ilk yarısında baros da burak yılmaz gibi ileride top saklama, top sürme özelliği olmayan bir forvet olarak yetersiz kalmış yerine alınan necati ateş elmander ile beraber birbirlerini mükemmel tamamlamış sezonun yıldızlarından olmuşlardı. baktığımızda elmander de necati de topu iyi saklayıp, sırtı dönük çok iyi oynayan oyunculardı. bu da oyunun sıkıştığı anlarda orta saha oyuncularının boşluk yaratmak amacıyla hücum oyuncularıyla yaptığı pas alış verişleriyle kendilerinin de oyun anlamadında rahatlamalarına neden oluyordu.

    fakat gel gör ki tek forvet sistemli burak yılmaz organizasyonunda bunu yapabildiğimiz tek bir pozisyon dahi hatırlamıyorum. burak yılmaz kaleye sırtı dönükken atılan pasları kontrol edemediği gibi nadiren kontrol ettiklerinde de rakibin en ufak bir presinde eli ayağına dolanıp topu kaybedip atağı bitiriyor.

    burada tek şansımız burak'ın savunma arkasına yapılan koşularını kollamak ve ona kaleciyle karşı karşıya "tek vuruşla sonuca gidecek" imkanı yaratmak. bakın ona topu sürme lüksü bile veremiyorsunuz çünkü kendisi topu bile süremiyor. savunma arkasına koşacak, topa ilk dokunuşu şut olması gerekecek ve siz de bu şekilde her maçı kazanmayı düşüneceksiniz.

    kendisinin takıma katılması ile beraber selçuk inan'da da inanılmaz bir düşüş başlamış, selçuk tüm oyununu burak yılmaz'a uzun top olarak şartlandırmış bundan başka hiç bir hücum organizasyonuna katkı veremeyeceğini de görerek yan pas geri bas gibi zamanın "barış - ayhan - sarp" üçlüsünün oynadığı futbolu oynamaya başlamıştır.

    bana sorarsanız ben umut bulut'un da galatasaray kalitesinde bir forvet olmadığı görüşündeyim ancak burak yılmaz'a katlanıp pozisyonların ofsayt veya top kaybı ile sonuçlanmasını görmektense en azından yapacağı hücum pres ile takıma biraz katkı yapacağını düşünüyorum.

    hücum anlayışı olarak sneijder'in yapacağı sihirbazlıkları kollamaktan daha fazlasını yapmamız gerekiyor. drogba'nın gitmesi ile tamamen biten ileride top tutabilmek günümüz futbolunda asla vazgeçemeyeceğimiz bir beceridir. yapılması gereken ligin ilk yarısında umut bulut - pandev ikilisi ile ligde kazanabileceğimiz kadar puanı kazanıp devre arasında hem top tutma özelliği olan hem de adam gibi son vuruşa sahip bir forvet almaktır. burak yılmaz'a yapılması gereken ise sabri'nin yerine kadro dışı bırakılmak olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın