• 30
    sorunun radikalse çözümün de radikal olmak zorunda. takımla 3 maça çıkmamış adamı kadro dışı bırakmakla olmaz öyle eskişehir, trabzon gibi.

    problemli bölge neresi? orta saha? defans? forvet? bireysel yetenekler? hayır! sorun tek. dikine oynayamayan topçularla 3'lü orta saha çıkarmak. çözüm net;

    --------------------melo-----------------

    --umut gündoğan--engin baytar-----emre çolak--

    ----------------wesley sneijder----------------

    ---------------umut bulut--ümit karan(edin dzeko)--------

    ümit karan gibi son vuruşçun, mahalle ağzıyla beleşçin yoksa beleşçi alacaksın. engin, umut yorulunca selçuk, hamit kozunu oynayacaksın. emre çolak gibi tek pası en iyi oynayan beli en hızlı dönen adam gibi birini bulacaksın ya da onu hiç kesmeyeceksin.

    açın selçuk inan'ın engin baytar'ın ilk seneki futbolunu izleyin. bütün numaraları ileri oynamak. elmander topu tutarken hücuma yerleşebilmek, mevkilere dağılabilmek.

    şimdi bunu yapmak için 5-6 saniyeleri var. onu da defansif pozisyon olarak almaya çalışıp sıçıyorlar. melo hep iyi ama ilk sene daha iyiydi neden? çünkü önlerindeki adamlar harika hücum pozisyonu aldılar, melo'ya da boşlukları kapamak kaldı.

    şimdi melo 20 metre görüş açısı içinde. o zamanlar 35-40 metre görüş açısı, müdahale opsiyonu vardı. şimdi yok. selçuk götünün dibinde.

    o kadar kanat neden alındı allahaşkına? yasin, tarık, sinan, bruma, olcan, veysel. bir de kadro dışı kalanlar var, yabancıya takılanlar; sabri, eboue, hakan balta, telles.

    karar vereceksin, kanat oyunu 60'dan sonra defansta boşluk bırakan adama saklayacaksın. tek çare bu.

    bruma-olcan = umut g. - emre çolak

    iç taraftan açamıyorsan yönelirsin kanatlara.

    emenike'den 5 metre geride koşmaya başlayıp geçilen chedjou'nun suçu yok. onun kadar koşmak zorunda değil. sorun orta sahadan o pası geçirmemek, o şutu o açıyla çektirmemek.

    malesef orta saha kanadı diye bir şey modern futbolda artık yok. ya 4-3-3 kanadı var moda ya da bek kanat var ileri çıkan. giggs falan eskide kaldı artık.

    sorun çok basit; dikine oynayan topçular.

    en iyileri kim? erkan zengin(kanat ama olsun, bi kere yan pas vermişliği yok), emre belözoğlu (türkiye'nin en iyisi), güray/bilal/zokora üçlüsü

    ama bunlar komşu tavuğu. engin baytar yukarıdaki isimlerden emre hariç hepsinin eline verir.
    umut gündoğan selçuk'tan daha iyi dikine oynar.
    emre çolak gerektiği zaman kanata da iner en isabetli ortayı yapar.

    elinde dolma yapmak için bütün malzemeler var tutturmuşsun makarna diye. al ye makarna anasını satayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın