resim
Lincoln Cássio de Souza Soares
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:45
Boy:-
Uyruk:Brezilya
  • 1311
    bu yazıyı yazmak için sezon sonunu beklemeyi düşünüyordum fakat hergün okuduğum yazılar, izlediğim haberler sonucu dayanamıyorum ve yazıyorum.

    cassio de souza soares lincoln seni ilk olarak fenerbahçe adlı takıma attığın gollerle tanıdım ve takip ettim. galatasaraya transferini canlı canlı ilk duyan insanlardan biriydim. çorlu galatasaray derneği açılışında başkan özhan canaydın söylemişti kulübe katıldığını. o an işte fenerbahçeye gol atmış gerçek galatasaraylı takıma geliyor diye sevindim. takıma gelişin hazırlık maçların hepsi büyüleyiciydi. sen gol atıyordun ümit karan gelip sana sarılıyordu, hasan şaş gelip sarılıyordu sen onun kelini öpüyordun, antremanlarda salsa yapıyordun biz izliyorduk. şampiyon olduğumuz sezonun açılışını mükemmel bir golle süslüyordun. gel gelelim tüm olaylar değişti fakat tüm suç şuan sana kaldı. bu sözlükte 15. sayfayı açtığımda okuduğum yazılarla şimdi okuduğum yazılar arasında 180 derece fark oluştu ne yazık ki.

    şimdi yazacaklarım kesinlikle lincoln destekli yazılar olmayacak fakat onun üzerinden yapılan oyun hakkında şahsi düşüncelerim olacaktır. bu yazdıklarıma büyük bir kısmın katılmayacağını biliyorum fakat yazmadan duramayacağım.

    çok sevgili galatasaraylı abilerim, ablalarım, kardeşlerim şahsi düşüncem şudur ki taraftar olarak büyük bir oyunun içine sürüklendik. duygularımız ve galatasaray aşkımız yüzünden gözümüz kör oldu ve yapılan hiçbir şeyi göremez olduk. sırf bir iki insanın menfaati için. cassio lincoln bu oyunun en önemli piyonuydu. hiçbir futbolcu bu kadar sevildiği bir ülkede, bu kadar ateşli bir taraftarın önünde ve bu kadar para alırken takımını satışa getirmez. bu işin içinde çok büyük bir yanlış var. kisme kendini kandırmasın. isim vermek çok güç ama galatasaray kulübünün huzurunu bozmak için elinden geleni yapan insanlar var. 2 senedir yaşanan olaylarda kilit adam gösterilen lincoln medya tarafından sürekli ama sürekli baskıya uğradı ne yazıkki bizde bunlara inandık bizde devamını getirdik. şaşırıyorum ki teknik direktörlerimizde mi bu kadar inandı medyaya, oyuncuyu dışladılar. o sıralar kadro dışı kalan hakan şükür bu kadar tepki görmedi, yatıştırıldı. fakat lincoln büyük tehlike olarak görülüyordu ve bu yüzden bitirilmeye çalışıldı.

    bu sezona gelince herşeyi teker teker anlatmaya gerek yok herkes iyi biliyor. herşey normal giderken yanlış bir biçimde getirilen teknik adam yanlış bir şekilde gönderildi ve takımın tüm düzeni bozuldu. skibbe gittiğinde heryerde şampiyonluk ve uefayı unutalım yazmıştım ve dünya kadar tepki almıştım. ve bahsettiğim oyun burda başladı. yönetim bülent korkmazı bize bile bile yem olarak yolladı. bizde çok iyi yuttuk. yıllarını bu kulübe vermiş büyük bülent korkmaz, ümit karan ve hasan şaş pisi pisine yem olarak önümüze sunuldu. kisme yönetimi suçlamadı herkes bu oyuncuları suçladı.

    takımın geçen seneki başarısızlığı tamamen yönetimin suçudur. bilinçsiz hareketler yapmıştır. kocaeli maçı barosun penaltısı gol olsaydı eminim skibbeyi yollamayacaklardı. takımın oturmuş dengesini bozdular. ne yazıkki bülent korkmaz aldığı gaz ile egosuna yenildi. ve biz perişan olduk. iyi güzel takımın yöneticisiniz başkanısınız ama bizde taraftarız, bari suçunuzu kabul edin oyuncuları suçlamayın. sahada tekmeleri dirsekleri yiyenler onlar. kendiniz iyi birşey yapıyormuş gibi takımdada gruplaşma oluşturdunuz. meira takımdan giderken lincolnden başka konuştuğu biri olmadığını söylüyordu. bunlarada mı karışamadınız? nerede kaldı geçen seneki bütünleşme? takımın abilerini bitirdiniz çünkü. bitirdiğiniz abilerde oyunculara düşman oldu yalan yanlış şeyler söyledi. tüm suç sizindi. ümitin değil, sabrinin değil, lincolnün değil.

    bu sene yapılan büyük bir oyun ise arda turan. şahsi fikrim tüm yönetim bütün cüssesiyle arda turan'ın arkasına güzelce saklandı. bütün taraftar ateşlendi, tüm duyguları gün yüzüne çıkarıldı, metin oktaylar, ali sami yen'ler işin içine girdi, galatasaray ruhu toplandı ve arda turan'a yüklendi. arda mükemmel bir galatasaraylı bundan kimsenin bir şüphesi yok. ama ya başaramazsa? daha geçen gün dernekte tobol maçını izlerken arka masadan seslere kulak misafiri olmuştum. şöyle diyordu yaşını başını almış galatasaraylı abiler " bu yaşta yapılacak iş değil, tüm yük üzerinde umarım kaldırabilir ". korkuyorum bu sene kötü bitecek ve suçlu arda olucak diye, korkuyorum ümitler, hasanlar, bülentler gibi ardayıda harcayacağız diye. ben şahsen bu oyuna gelmeyeceğim. lincoln çok büyük bir oyuncuydu ve pisi pisine harcandı. tüm denge yıkıldı. kewell baross arda lincoln dörtlüsü yok oldu. şampiyonluk gitti belkide uefa gitti. şimdi önümüzde bu genç adamın macerası var, tedirginlikle izliyorum arda düşecek diye.

    lincoln başlığında onun hakkında bitirmek istiyorum. bu zamana kadar birkere kötü düşünmedim hakkında, asla düşünmeyeceğim nereye gitsen takip edicem seni.

    mahalle takımı renkdaşımın #81866 entrysinde dediği gibi " şimdiden güle güle lincoln, sayende biraz daha futbolu, futbolcuyu sevmiştim. seni unutmayacağım. "

    son olarak bu güzel klibin linkini veriyorum, her izlediğimde gözlerim dolar. çok güzel çok!

    http://www.youtube.com/...ture=player_embedded
App Store'dan indirin Google Play'den alın