resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 1542
    galatasaray tarihinde benim hayatım boyunca hep iyi teknik direktörler çalışmıştır. bazen iyi teknik adamlar kötü performans göstermiş olabilirler ama prandelli denen adam net kötü teknik adam. bakın net kötü. iyi olup da kötü performans göstermemiştir. skibbe bile iyi teknik adamdır ama sonradan kötü performans göstermiştir. benim hayatım boyunca gelen hocaların hep bir planı olmuştur. severiz sevmeyiz hep bir kimlik oluşturmuşlardır. baktığın zaman takım şu futbolu oynamaya çalışıyor diyorduk. bazen başarılı bazen başarısız olduk. rijkaard geldiğinde 500 metre öteden belliydi bizim oyun planımız. pas futbolu, tek toplar ve alan daraltma. bazen çok güzel işledi. maçlarda 600 küsür pas sayılarına ulaşıyorduk. feldkamp desen o bir efsane zaten. agresif bir futbol. luce desen temkinli futbol. skibbe diyorsun önde futbol oynama, göze güzel gelen futbol. fatih terim'i demeye gerek yok. gerets diyorsun allah ne verdiyse hücum diyorsun. mancini diyorsun dengeli oynatmaya çalışıyordu.

    gelelim prandelli'ye prandelli diyorsun anlatacak tek bir kelime, tanımlayacak tek bir söz bulamıyorsun. çünkü adamın futbol planı yok. oturtmaya çalıştığı sistem yok. ligi düşünüyorum diyor bi bakıyorsun bruma kenarda oturuyor. yine üçlü orta saha, ileride burak tek başına. buna rağmen takım en ufak bir reaksiyon göstermediği gibi 4 yiyip eve dönüyor.

    bu adamdan bir şey olmayacağını anlamak için alim olmaya müneccim olmaya gerek yok. 30 yaşındayım ve kendimi bildim bileli futbol izlerim. haliyle baya bir tecrübe sahibi olduk. kimin iş yapacağını kimin iş yapamayacağını az buçuk anlıyoruz.
    prandelli hakkında ilk yazımı ağustos ayında yazmışım. zaten daha öncesinde tanımıyordum. ağustos ayında bir futbol planının olmadığını yazmışım ve o gün bugündür bir planı olmadı.

    ligdeki ilk 3 maçta böyle oynarsak istifa sesleri yükselir yazmışım yükseldi.

    (bkz: cesare prandelli/@tehlikeli yerden tac atisi)

    geldiğinden beri seviye atlayan futbolcu olmadığı gibi istikrar yakalayan futbolcumuz bile yok. standartını koruyan futbolcumuz yok. hepsi dibe battı. kimini oynatmayarak kimini yerinde oynatmayarak, kimini desteksiz oynatarak kimini ise bir oynatıp bir oynatmayarak dibe batırdı.

    şimdi soruyorum size. galatasaray'ı düşünen taraftar agresif olmalı mıyızı? daha yüksek sesle istifa diye bağırmalı mıyız?
App Store'dan indirin Google Play'den alın