resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5926
    kendisinin fizik durumu şuan öyle bir durumdaki bırakın ligi, halı sahada bile performans veremeyecek durumda. jöle gibi adam, ayakta duramıyor, sağlam basamıyor.

    benim kendisiyle ilgili şöyle bir tespitim var. hiddink ve şenol güneş dışındaki teknik direktörler selçuk'u kullanmayı başaramıyor. burada sorun selçukta mı yoksa teknik direktörlerde mi, orası ayrı tartışma konusu. konuma döneyim. ne yaptı hiddink ve şenol güneş? selçuk'u savunmanın önüne koydular ve savunmadan topu alıp ileri dağıtmasını, gerektiğinde de ya da fırsat bulduğunda derin paslarla hızlı adamları kaçırmasını istediler. selçuk da bunu yaptı. bize geldiği ilk sezonda da fatih terim kendisini kısmen böyle oynattı, ama sonra fatih terim de, abdullah avcı da, roberto mancini de ve cesare prandelli de iniesta görevi verdiler selçuk'a. topu al, çalım at, adam eksilt. adamdan yapamayacağı şeyler bekliyoruz artık.

    mesela veli kavlak. beşiktaş'a sol açık olarak geldi ama baktılar kazmanın teki hemen orta alana aldılar. savaşçı rolünde oynuyor arada da sürpriz şutlar atıyor. görevi bu kadar çünkü veli'nin yeteneği bu. yani biz artık cem yılmaz'ın dediği gibi çilekten muz tadı bekliyoruz. bahsettiğim oynatıldığı pozisyon değil verilen görev. ben selçuktan hiç memnun değilim, iyi ve güzel bir futbol oynuyorda demiyorum ama doğru kullanılmadığı bir gerçek. teknik direktör bunları görmeli. ben futbolcuya verilen görevin yetenekleriyle doğru orantılı olması gerektiğini düşünüyorum. şimdi gidip ronaldo'yu klasik kanat oyuncusu olarak oynatsalar ne olur? adam mala bağlar o görevde ama içeri girip şut atan oyuncu olarak oynatılıyor, rekorları da kırıyor.

    5 parmağın 5'i bile bir değilken futbolcudan verilen her şeyi yapmasını beklemek abesle iştigal. sorun da burada zaten. prandelli selçuk'u montolivo zannediyor. ben selçuk yerinde oynasın demiyorum sonuçta adam orta saha ama dediğim gibi verilen görev ve yetenek doğru orantılı olmak zorunda. nasıl futbolcular milyon eurolar alıyorsa teknik direktörler de alıyor ve bunları görmeli, iyi analiz etmeliler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın