resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5922
    sezon sonunda kaçıncı olunacağı düşünülmeden ekürisi burak yılmaz ile birlikte en az önümüzdeki 24 hafta dinlendirilmesi gereken futbolcu.

    öncelikle şunu söyleyeyim; dikine gidemiyorsan gerçekten orta sahada bir işe yaramıyorsun demektir. hocalar (mancini-prandelli) nasıl bir taktik verdilerse oyunu şu şekilde kuruyoruz:

    semih'ten selçuk'a; selçuk'tan semih'e, tekrar selçuk'a; selçuk kafasını kaldırıyor, iki adım atıyor, etrafında dönüyor, semih'e veriyor, semih ters taraftaki chedjou'ya veriyor ve chedjou topu dikiyor. dikkat edin oyun kurma taktiğimiz bu. chedjou da topu kafa topu alamayan alsa da indiremeyen, es kaza indirse dahi önündeki adamı geçemeyecek burak yılmaz'a dikiyor zaten.

    dolayısıyla selçuk'un + katkısı yok takıma.

    şimdi "daha iyisi mi var?" diyenlere tek bir sorum var; "daha kötüsü olabilir mi?"

    altyapıdan çıkacak bir arkadaşın veya umut gündoğan'ın, bilemedin genç semazen emre çolak'ın selçuk'un oynadığı yerde selçuk'tan daha kötü işler yapması bence mümkün değil. zaten hiçbir şey yapmasalar selçuk kadar iş yapmış olurlar. daha iyi olmayabilirler ama ne kadar daha kötü olabilirler ki?

    aynı şekilde burak yılmaz için de söyleyeyim. burak yerine altyapıdan x bir isim oynasa ne kadar daha verimsiz olabilir ki? zaten burak da bi tek boş kaleye gol atabiliyor ve ona göre pozisyon alıyor bu sene. umut da oynayabilir ama hadi umutu beğenmedin koy 18 yaşında iki tane topçu oynasınlar.

    kimse yanlış anlamasın; düştü diye vurmuyoruz. düşeli 2 sene oldu.

    selçuk'un top falan oynadığı yok. oynama isteği de yok. iştahı yok.

    diyebilirsiniz ki bataklık korkusu; hani hata yapmayayım diye korkarken daha çok hata yapma durumu var. sevgili kardeşim galatasaray korkak futbolcuların toplanma yeri değildir. cesaretin yoksa bu takımda oynayamazsın. risk almazsan ne adının, ne ne kadar efendi bir adam olduğunun, ne de ne kadar profesyonel (ki selçuk ile burak bildiğim kadarıyla hemen her gece geziyorlar) olduğunun önemi yok.

    ben hoca olsam net keserim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın