resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5913
    formsuzdur, suçludur ama tek suçlu değildir.

    öncelikle kendisinin ihtiyacı olan boş alanları kullanabilecek golcü takımda yoktur. orta sahanın ileriye yerleşmesi için gereken zamanı verecek kadar top tutabilecek bir forvet yoktur. top ileriye gittiğinde betona çarpar misali geri döndüğü için kendisi ileriye yerleşemeden kontra yiyoruz.

    ayrıca bloklar arası bu kadar çok mesafe varken, duvar pası yapabileceği, yardımlaşabileceği kimse yokken etrafında topu alıp dikine dikine gidip tüm rakip takım oyuncularını çalımlamasını beklemek abesle iştigaldir.

    bu takımın futbolcuları kaliteli futbolcular. bireysel baktığınızda bunu inkar edemezsiniz. tek tek değerlendirdiğinizde göreceksiniz zaten, melo türkiye'nin en iyi ön liberosu, sneijder türkiye'nin en iyisi, olcan oldukça kaliteli bir kanat oyuncusu, semih olabilecek en iyi yerli stoper, chedjou oldukça yeterli bir stoper, telles bile aslında kaliteli bir futbolcu. selçuk da öyle.

    fakat takımın en kritik bölgelerinde eksiklerimiz var, bunlardan biri de forvet. eskiden de böyleydi, 2010-2011 sezonunda falan. futbolcuların ne kadar kaliteli olursa olsun, o futbolcuları takım haline getiremiyorsan o takımdan cacık olmaz. bizim taraftarlar da zaten hazır beklediği için en dikkat çeken en formsuz oyuncuyu asmaya başlarlar. geçmişte arda'da yaşadık, bugün selçuk'ta yaşıyoruz.

    brezilya milli takımı'na bakın, hatta iki gün önce bizi mahveden borussia dortmund'a bakın. oyuncuları ne kadar kaliteli olursa olsun, takım olamıyorsanız bitersiniz.

    bir takımı takım yapmak da teknik adamın görevidir.

    o yüzden mancini, prandelli falan yalandır. tamamen profesyonel bir ortamda belki bu adamlar başarılı olabilir, ama özellikle türkiye gibi bir ortamda takımı yönetebilme becerinizin olması gerekir. bana göre dünyanın her yerinde teknik adamlık için en elzem özellik budur. mourinho'nun taktik dehası, oyunu okuması muhteşemdir ama en önemli özelliği futbolcularıyla arasındaki ilişkidir.

    selçuk çok uzun dönemdir formsuz. formsuzluğuna kızıyorum, ama takım olamamış bir takımın içinde olduğu için ne ıslıklarım, ne defol git derim. biliyorum çünkü, gördüm kalitesini. önce ilk sorunlar çözülecek, baştaki teknik direktör bozuntusu gidecek, takım olunacak, forvet sıkıntısı çözülecek. selçuk hala sıçıyorsa o zaman git demesini bilirim. bunlar olmadan türkiye'nin en iyi türk orta saha oyuncusu, xelçuk sıfatını yakıştırdığımız adamı kaybedecek değilim.

    eyvallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın