resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 1222
    büyük takım teknik direktörü değildir, olamayacaktır. italya'da çalıştırdığı takımlar ya orta seviye ya da baş altı takımlardır. hiç biri inter, juventus, milan gibi bir kulüp değildir. hatta italya milli takımı bile aynı kategoride. almanya, ispanya arjantin gibi en üst seviye takımlar var bide günümüzün baş altı takımı italya fransa gibi takımlar var.

    bu adam 57 yaşında ve bir kere bile bam bam bam basıp geçen bir takım çalıştırmamış, çalıştıramamış. ne kadar büyük bir takımın başında olduğunun farkında değil. hayatını orta seviyeye adamış bu adam. adım gibi eminim bursa'yı eskişehir'i kasımpaşa'yı bizden daha iyi çalıştırır. ama hiç bir zaman kazanan takımın hocası olamaz.

    hangi oyuncuydu hatırlamıyorum ama manu'dan biri david moyes için "sadece savunma çalıştırıyordu. kimle oynarsak oynayalım sadece savunma çalışıorduk. ona göre gol yemediğimiz sürece hiç bir problem yoktu. ama bunu yaparken hücum etmeyi beceremiyorduk." tipik bir orta takım hocası kafası bu işte. prandelli kendini hala orta seviyeli bir takımın başında sanıyor. fenere karşı arenada oynarken yarı sahasında bekliyor. eliyle ileri çıkmayın, yaslanın işaretleri veriyor.

    siz istediğinizi söyleyin. bu adamın alışma sürecine falan ihtiyacı yok. isterse 10 yıl türkiye'de çalışsın. kafası hiç bir zaman büyük takım çalıştırdığının farkına varamayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın