resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 1221
    uygulamaya çalıştığı taktik başarıyla uygulandığında inanılmaz keyifli bir futbol izleyebiliriz. ama elindeki kadroyla kafasındaki taktik çok uyuşmuyor an itibariyle. ileride burak yılmaz'ı tek bırakmıyor aslında. burak az biraz top tutabilse olcan yardımına gelecek, göbekten destek gelecek, sneijder gelecek. o bölgede oyun kurulacak. ya da hızlı kanat oyuncularıyla kontralar denenecek sürekli. takımın geride oynamasının sebebi bu bence. fiorentina zamanını çok takip etmedim fakat italya ile oynamaya çalıştığı oyun buna yakın bir oyundu en azından. iki temel hatası var bana göre. ilki veysel sarı'yı inatla ilk on birde oynatması, ikincisi burak yılmaz'dan top tutup takımın ileri çıkmasına yardımcı olmasını beklemesi. belki üçüncü bir hata olarak formsuz selçuk inan'a sürekli sorumluluk vermesi de eklenebilir bunlara.
    burak yılmaz'ın verimli olabilmesi için 3. bölgede gezen ve ona alan yaratan bir partnerinin olması gerekiyor. aksi takdirde o bölgedeki tüm yük ona kaldığında afallıyor. 1-2 başarısız denemeden sonra iyice oyundan düşüyor. genel olarak topu alırken beklemesi, yanlış pas tercihleriyle de kontra yememize sebep oluyor veysel sarı beni en çok yanıltan futbolculardan. genç bir futbolcu değil artık futbolunun olgunluk çağlarında olması gerekiyor ama sahadaki en tecrübesiz en nerede olduğunu bilmeyen maalesef o.

    mevcut durum itibariyle, oyun içerisindeki bu eksiklikler futbolcuların gelişimiyle/adaptasyonuyla çözülmeyecekse prandelli'nin kafasındaki kurgudan biraz taviz vermesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın