resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 1218
    elindeki imkanlarla olabailecek en iyi oyunu takımına oynatmaya çalışan italyan teknik direktör. misal galatasaray futbol takımı'nın kendi sahasında gol pozisyonuna girememesi, geçtiğimiz yıl drogba sakatlandığından beri süregelen bir hadisedir. salt bu seneye ait bir durum değildir. şöyle bir hafızanızı zorlayın. 6 attığımız akhisar maçından sonra londra'da chelsea'ye elendik ve drogba o maçtan sonra bir tek içerdeki fener maçında o da taraftara layıkıyla veda etmek için sakat sakat oynadı. ondan sonra içeride oynadığımız maçlar sırayla küme düşen kayserispor (1-0 yenildik), fenerbahçe (drogba oynadı ve 1-0 yendik ama erken 10 kişi kalan rakibe karşı çok az pozisyon ürettik), kasımpaşa (4-0 yenildik), gençlerbilrliği (2-0'dan gelip son dakikada 3-2 kazandık ama tüm bunlar umut bulut'un 38'inci dakika oyuna girmesiyle oldu yoksa o maçta da pozisyona falan giremiyorduk) ve erciyesspor (2-1 kazandık). bunlardan önceki iç saha maçlarımızı hatırlarsanız iki tane 6 gollü akhisar ve bursa maçlarını görebilirsiniz. bir de drogbasız 3-0 yendiğimiz ama yine fazla pozisyon üretemediğimz eskişehir ve 1-0'lık pozisyonsuz bitirdiğimiz beşiktaş maçları var.

    yani iç saha ve pozisyon problemi drogba olmadığı zamandan beri var. neden? çünkü drogba pozisyon bilgisi yüksek, fizikli, kafa toplarına hakim, rakibi sırtına aldığında yıkılmayan, topu ileride bir şekilde tutan ve arkadaşlarının oraya gelmesini dolayısıyla rakip sahaya yerleşmemizi sağlayan bir forvet oyuncusuydu. tıpkı bugünün beşiktaş'ındaki demba ba gibi. o adam gitti, yerine tek forvet olarak hemen her pozisyonda yere düşen, düştüğü ofsaytların sayısını bilemediğimiz, kaleciden gelen toplarda sonradan pozisyon almaya çalıştığı için rakibine sürekli faul yapan, top kontrolü, pas verme zamanlama ve tekniği çok zayıf bir oyuncu olan burak yılmaz geldi. burak yılmaz gibi bir adam elindeki en iyi forvetse kontraatak takımı olursun kardeşim. öyle rakibi sahasına hapsedeyim, bi sağdan geleyim bi soldan geleyim. unutun bunları. elindeki oyuncu portfüyü buysa olmaz o iş artık. geçiniz. devre arası ya da sezon sonu tek forvet pozisyonunu dolduracak bir adam bulamadığın sürece unutalım hatta. bu takımın yapısı artık geride bekleyen ve hızlı hücuma çıkan bir yapı. tıpkı bursa deplasmanında attığımız ilk gol gibi goller atarız bu yapıyla. ama o iş içeride olmaz. türk telekom arena deplasmanında hiçbir anadolu takımı açık oynamaz ve dolayısıyla sen de kontraatak futbolunu oynayamazsın. elimizdeki oyuncu portföyüyle ya oyunu ileride oynayabilmek için en uygun adam umut bulut'a hatasıyla sevabıyla katlanırız ya da muhtemelen sözleşmesine 30-40 maç garanti oynarım maddesi koydurmuş burak yılmaz ve kontraatak futboluna alışırız.

    edit: kendisi en son açıklanan en iyi aktif 20 teknik direktör arasındadır. elimizdekinin kıymetini bilelim ve biraz da sorunu kadrodaki oyuncu yapısında arayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın