resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 595
    2002 dünya kupasında türk milli takımını dünya 3.yapmış hocadır. o dönem söyledikleri bugüne baktığımızda bir bir peşimize takılmaktadır. ayrıca büyük bir bilgi kirliliği vardır hakkında yada hala göte göt demeyi öğrenemedik. 2002'den önceye gitmek gerekirse 96-00 arası galatasaray'ın ligi 4 yıl şampiyon olarak bitirmesi, gelen avrupa kupası derken başarıların büyük bir kısmı bazı arkadaşlar tarafından fatih terim'e bağlanıyor.

    96-00 kadrosu'nun katıldığı dünya kupasına bakarsak iskelet olarak komple galatasaray kadrosudur yani 4 yıl şampiyon olan kadro gidip avrupa kupasında üstelik hagi'siz çatır çatır oynayarak dünya 3. olmuş ve türkiye milli takımının tarihine altın harflerle yazılmıştır. ancak gündeme baktığımızda her kurum ve kuruluş her türlü sosyal platformda fatih terim > şenol güneş deniliyor. kariyer olarak baktığımız zamanda doğru bir ifadedir fatih terim'in iyi olması ancak demek istediğim şu bu takım başında fatih terim olmadan dünya kupasında başarı sıralamasına girmiştir.

    96-00 şampiyonluklarında aslan payı fatih terim'e verilirken şenol güneşin dünya 3.lüğü " galatasaray'ın hazır kadrosu yeaa" diye savsaklanıp itibarsızlık yaratılmaya çalışılıyor. uzun lafın kısası fatih terim başarı yakaladığında " imparator, başarıları tek başına yaşattı " denilirken, şenol hoca'nın emeğinin karşılığı verilmeyişidir.

    ayrı bir parantez açmak gerekirse o dönem türk futbolcular altın çağını yaşarken galatasaray ve milli takımın bütün başarılarında aslan payı sporcularımızındır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın