resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5824
    çevresindeki şaklabanları biraz kendisinden uzaklaştırırsa ve dinlemezse başarılı olacağını düşündüğüm futbolcu. bu şaklabanlar galatasaray futbol takımında her zaman var olan, yatmaya alışmış olan ve kadrodaki yetenekli türk futbolcuları yabancı futbolculara karşı örgütleyen yeniçeri oluşumudur. zamanında arda'nın lincoln'e laf söylemesi de bundan, hakan ve h.şaş'ın yabancı düşmanlığıyla suçlanması da bundan kaynaklanmıştır.

    selçuk'un düşüşünün sebebi, hedefsizlik sonucu düşen motivasyon sonucu fiziki düşüş ve abdullah avcı'yla yaşadığı kriz sonrası oluşan özgüven eksikliğiydi. ve bu düşüşün başlangıcı kesinlikle drogba-sneijder ikilisinin gelmesinden önceydi. terim'in takımı ilk sezonunda gibi değildi. ilk seneki takımdan üç değerli parça olan engin,elmander ve ulfa saf dışı kalmıştı. herkes melo-selçuk ikilisinin muhteşemliğinden bahsederken yardımcı oyuncuların hakkını vermiyordu. ve o sene selçuk-melo ikilisinin foyaları ortaya çıkmaya başladı. zaten modern futbolda ikili orta saha tandeminin üçlü orta sahalar karşısında işi zordu. bir de bunun üzerine selçuk-melo ikilisinin fiziksel düşüşü ve 18. şampiyonluğun gizli kahramanları saf dışı kalınca takım futbolsuzluktan ölmeye başladı. işte tam o esnada aysal'dan hamle geldi. drogba-sneijder ikilisi takıma geldi ve takıma büyük hava kattı. yine çok iyi takım olamadık ama oyuncu kalitemiz tavan yaptı ve rahat bir şampiyonluk kazandık. ama şampiyonluk başrolünde selçuk inan yoktu. tabiki ibne basın rahat durur mu? takımın ve selçuk'un iyi oynamamasının sebebi drogba'ya ve bilhassa sneijder'e bağlandı. halbuki takımın yapısı, hamit, burak ve amrabat'ın transferleriyle zaten daha önceden bozulmuştu. drogba-sneijder ikilisi etkisiz takımın üzerine yapılan bir şiringa ilavesiydi. bence bu ikili olmasaydı zor şampiyon olurduk. işte selçuk ve selçuk'u yönlendirenler burada çok yanıldı. sürekli geçmişi anan osmanlı gibi yeni durumlara uyum sağlamayarak sorunu hep başka yerde aradılar.

    selçuk lider özellikli bir futbolcu değil sadece etrafında saygı duyulan biri. ayrıca aşırı duygusal yapısıyla yönlendirilmeye açık bir futbolcu. lider özellikli biri olsa çoktan durum tespiti yapıp yenilenen galatasaray'da rolüne uyum sağlamaya çalışırdı. ayrıca galatasaray'da en az sneijder kadar taraftar tarafından saygı görürdü. ama etrafındakiler ve medyanın etkisiyle direnmeye devam etti. davranışlarıyla ve saha içi performansıyla takıma çok zarar verdi. artık kendisinden beklenilen, başkalarına değil teknik direktörüne kulak vermesi. yoksa iki tarafın da canı çok yanacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın