resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 1084
    - galatasaray 3-5-2 değil 4-4-2 oynar
    - melo stoperde oynamaz ortasahada oynar
    - sneijder serbest oynar
    - bruma kanattan yardırır
    - tarık sağ bek oynamalı
    - sabri geri dönmeli

    gördüğünüz gibi teknik direktörlük bu kadar kolay arkadaşlar. teknik direktörlük demek kahvede akşama kadar oturan adamdan lise öğrencisine, limon satan pazarcıdan şirketteki muhasebe elemanına kadar herkesin bildiği şeyleri yapmaktır. zaten herkes her şeyi biliyor ne güzel. teknik direktöre ne gerek var. zaten futbolcularla beraber yatıp kalkan biziz. ben bilmeyeceğim de prandelli mi bilecek. ayrıca zamanında italya milli takımının başında bulunmuş olması da futbolu benim gibi bir banka personelinden daha iyi bilmesi anlamına gelmez.

    -- ironi mode off --

    beyler herkesin bildiği, söylediği, akıl verdiği şeyleri yaparak teknik direktör olunmaz. teknik direktör risk alan, deneyen, düşünen adamdır. artık biraz izin verin de insanlar işlerini yapsın. tamam her şeyin en iyisini sen biliyorsun eyvallah da bırak adam bari aldığı paranın karşılığını versin. senin verdiğin taktikle, kadroyla sahaya çıkarsa aldığı paranın bi kısmını senin hesabına yatırması gerekir. cidden futbolu bu kadar kolay mı sanıyorsunuz? cesare prandelli futbolcusunu tanımıyor melo'yu stopere koyuyor ve takım sahaya çıkıyor. bu adamın hiç yardımcısı yok mu? kimseyle fikir alış-verişi yapmıyor mu bu adam? tabi sen fm oynarken stadın geliştirilmesinden bile sorumlu olduğun için her teknik direktörü kendin gibi zannediyorsun. prandelli şimdi gidip "bu stad bize yetmiyor kapasiteyi bi' 10 bin-20 bin falan arttıralım hacı" dese yönetim "ahahah ne diyo lan bu, daha üstünü kapayamadık stadın adam kapasite diyo ahah" demeyecek zaten.

    eskiden yılda bir teknik direktör değiştirirdik şimdi 6 ayda bir hatta neredeyse 2 ayda bire düşecek bu zaman. millet istiyor ki adam takımın başına geçsin alsın yürüsün, yardırsın. gelene 5 gidene 5 atsın. başarıya giden yoldaki en büyük etmenlerden biri de sabırdır. edison bile ampul'ü 1001. denemede bulmuş lan. ya o da 7. denemede "skerim ampulünü mampulünü gaz lambası var onla idare edin" deseydi belki şimdi evde televizyonu mum ışığında seyredecektik*

    prandelli daha yeni geldi ve şu an takımı tanıma aşamasında. ama bu sizin sandığınız gibi "adam melo'yu defansta oynattı daha oyuncuları tanımıyo" şeklinde değil. ulan koskoca melo bu. brezilya milli takımında, juventus'ta forma giymiş adamı nasıl tanımaz. bu adam takımı ergonomik olarak tanımaya çalışıyor. tamam melo stoper değil ama acaba takımdaki stoperler yeterince iyi mi? veya "tamam sneijder serbest oynarsa etkili olur ama takımda adam gibi defanstan top alıp hücum oyuncularına isabetli pas atacak adam yok sneijder'i burda kullansak da serbest oyuncu işini şimdilik askıya alsak" diye düşünemez mi bu adam? bu cesarete sahip olamaz mı en azından, olmamalı mı?

    bizde bu gereğinden fazla acelecilik olduktan sonra kim gelirse gelsin fayda etmez. takımın başına mourinho bile getirilse bu taraftar onu da 2 günde asıp kesmezse ben de fm'deki menejerlik görevimden istifa ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın