• 8384
    sosyal medya geliştikçe bu tarz sözlük siteleri giderek tükenmeye başladı. bu durum ekşisözlük'te de mevcut. kanımca; türk insanını profili nedeniyle zaman içerisinde dibe vurmaya mahkum sözlük yapıları.

    elle tutulur yorum çok çok çok az. bu çok normal çünkü futboldan anlayan insan çok az. galatasaray sevdalısı olmanın yanında fazla ortak paydası olmayan insanlarız.

    prandelli'yi eleştirmek gerekiyor. aşırı formsuz. ancak kalkıp kendisi hakkında hoca değil, vasat bir teknik adam gibi terimler kullanmak gerçekten komik kaçıyor. neymiş melo defansta oynamış. melo'nun defansta oynama sebebi defanstan top çıkartma özrümüz. chedjou bunu nispeten yapan adam. başka birisi yok. zaten melo'nun düşen temposu da başka bir etken. sneijder kararı ise iyi bir deneme. sonuçta ileride yaratıcılığı çözecek olcan, pandev tarzı adamların varsa pek ala pas sürecini sneijder'den geçirebiliriz.

    bunların hepsi görüştür. 3-5-2 5-3-2 falan bunlar diziliştir. sonuçlar gelmeyince veya istediğiniz şeyleri sahada görmeyince birilerini kovmak, karalamak çözüm değil. her sene teknik direktör kovan, her sene transfere doymayan bir taraftar profili maalesef sözlüğü şekillendiren baş mekanik olmuş durumda.

    totale vurduğunuz zaman galatasaray taraftarına göre sayıca sözlük ahalisi ne kadar mikro kalırsa kalsın, sözlük üzerinden aslında taraftarın genel durumunu gözlemlemek mümkün. doyumsuz, sürekli başarı isteyen ve bunun paralelinde sürekli kovan, yapıcı olmayan şekilde eleştiren..

    yazının başında vurguladım. kimse futboldan anlamak zorunda değil. ama kalkıp bu durumda kendini ifade etmek imkanı bulunca, biraz da kantarın topuzunu aşınca ortaya hoş olmayan ve komik görüntüler ve yorumlar çıkıyor. hele maç zamanı bazen standart bir kahve ortamına dönüldüğü bile oluyor. ciddi diyorum oyunu okumaktan aciz, tek argümanı "abi herkesi yerinde oynat" olan insanlar yaptıkları yorumları anayasa kesinliğinde hissedip ahkam kesmesin. zaten az futbol bilgin bir de fanatikliğin ile kombine olunca ortaya tahammül edilemez bir sonuç çıkıyor. "mancini gitsin!" gitsin abi, " e prandelli de gitsin" o da gitsin abi, "lucescu gelsin, olmadı terim gelsin"..gelsin güzel kardeşim. senin bu dar görüşün, vizyonsuz ve yeniliğe kapalı zihninle zaten iki gram ileriye gidemeyiz. iddia ediyorum bu sezon galatasaray bir avrupa kupası kazansın bugünkü taraftar 20 sene sonra bu sezonki kadrodan insanları sürekli takıma ister teknik kadro, yönetici vs. olarak.

    konuyu fazla dağıtmadan son olarak moderasyona değinelim. keyfi şekilde entry'lerim silindi herkes gibi. karşılığında düzgün bir cevap alamadım "bu konu başka başlıkta konuşuluyor" açıklaması dışında.. bu mantığa bakarsanız burada entry kalmaması lazım. böyle bir yapıyı kontrol etmek belki bu tarz bir prosedürden geçer ancak uzun vadede kaliteyi düşürecektir ki düşürüyor da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın