• 42
    (bkz: paredros/@apc41)

    bunun cok basit bir aciklamasi var, ben bireysel hata yapan kisiye kizmam eger pozisyonun gerekliliklerini yerine getiriyorsa. ki melo deli gibi hata yaptigi halde bile sucu prandelli'ye cikardim. keza chedjou da hata yapsa bile suclusu prandelli. semih'te ise durum farkli semih sahada yapmasi gereken temel seyleri yapmiyor. mesela sneijder'e de defanstan top cikartirken iki kere hatali pas verdi diye yazmadim oraya, gerek yok cunku. chedjou ve melo'nun hatalari yeteneksizlikle veya pozisyona asina olmamakla aciklanabilir. gercek cevabi ise prandelli'nin defansi yerlestirme seklinden dolayi. rakibi karsilarken hata yapmadi ikisi de. semih ise temel stoper hareketlerinde yanlis yapiyor. bu nedenle haksizlik yaptigimi dusunmuyorum, ben maci neden kaybettigimizden cok semih'in neyi yanlis yaptigini yazmaya calistim orada. chedjou bu macta kotu oynamis da olabilir konumuz o degildi. konu maca geldiginde ise prandelli'nin hatasi oldugunu soyledim. yazinin gidisatini takip edersen zaten prandelli kurgusunu dogru oyuncu grubuyla yapmis olsa bu noktaya gelmeyecegimizi anlatmaya calistigimi gorursun. hatta semih bile sahada ayni sekilde oynasa fakat defansi boyle kurgulamasa yine 4 tane yemezdik hatta semih de bu kadar kotu performans gostermezdi. ancak semih hala defans onde kuruldugunda rakibi nasil karsilyacagini bilmiyorsa bunda prandelli'den cok semih'in futbol aklini sorgularim. chedjou'nun boyle bir sorunu olsaydi onu da yazardim.

    bunun da disinda yanildigin diger nokta chedjou tarafindan gol gelse bile bireysel olarak onun hatasi degil, veysel'le ikili olarak rakibi sikistiramamak ve yekta'nin kendi bolgesini savunmamasi sorun yaratti. rakibi cizgiye skstirmak yerine acik alan yaratti hep yekta. veysel ise asla chedjou'nun dublajina gelmedi. gereginden fazla onde kaldi. telles de ayni hatayi yapti ancak dzemaili rakibi cizgiye daha iyi itti. prandelli'nin defansindaki diger bir sknti ise chedjou'yu fazla one cikartan bir anlayisi kurgulamasi. semih'e aynisini soylese cok daha iyi olabilirdi. belki chedjou daha iyi oyun kuruyor ancak chedjou ondeyken semih ne yapmasi gerektigini hic bilmiyor.

    yedigimiz goller bireysel hata degil, strateji hatasi. arsenal'e karsi bu kadar onde ve acik alanda defans kurulmaz. birbirinden bu kadar uzak oynayan ve cakili da durmayan 3'lu defans olmaz. bu yuzden prandelli suclu, gollerden dolayi ne chedjou'yu ne de melo'yu suclayabilirim. semih'i de gollerden dolayi suclamadim, oyunla hicbir alakasi olmasindan dolayi sucladim. daha temel seylerde bu kadar hata yapiyorsan ki burak'in yapmasi gereken temel seylerden bile daha basit ve temel prensiplerden bashediyoruz, gercekten kendini hic gelistirmemissin demektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın