resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 1050
    kendisini italya milli takımı'na tarihinin en güzel futbolunu oynatmıştır. buraya geldiğinde de yalan yok çok sevinmiştim. fakat çok büyük iki hata yapıyor. ve sürekli yapıyor, ısrarla devam ediyor ve takıma daha 4. haftadan büyük bir özgüven sorunu yaşatıyor. ilk hatası, takımla sezon başından beri beraber olmasına rağmen, antrenmalarını ve maçlarını kanlı canlı gördüğü burak yılmaz'ın bu takımın tek forveti olabileceğini düşünüp yerine adam gibi bir forvet istememesi. ikincisi de süper kupa maçı dahil 7 maç yapıp 7'sinde de farklı dizilişle takımı sahaya sürmesi. ve o dizilişlerinden rakibe en fazla pozisyonu verdiğini arsenal'e karşı da aynen uygulaması.

    arkadaş football manager'da bile ilk 6-7 hafta takımı aynı dizilişle oynatmazsan takım sene boyunca belini doğrultamıyor. bu ne demek? yani adamlar oturup bir oyun yapıyorlar ve tüm dünyada futbol kuralları içinde bunu bir norm olarak belirleyip oyuna entegre etmişler. futbolda diziliş ve oyuncuların birbirine entegasyonu, oyunun 2x45=90 dakikadan oluşması, maç içinde 3 oyuncu değişikliği hakkın olması, oyunun 11'er oyuncuyla oynanması, gole giden adamı düşürürsen kırmızı kart görürsün gibi kurallardan biridir. sen nasıl bu olmazsa olmazı bozup kendince her maç farklı dizilişle sahaya çıkıyorsun? hakikaten pes.

    sen tüm hazırlık kampında uyguladığın 4-2-3-1'i sırf fener maçında kötü oynadın diye zırt pırt değiştiremezsin. he oynarsın 7-8 hafta, baktın işler genel anlamda kötü gidiyor, o zaman şapkanı önüne koyarsın ve eksiklerini belirleyip ona göre alternatif bir diziliş belirlensin. ama daha ilk kötü örnekten mütevellit her şeyden vazgeçip birbirinden farklı birçok dizilişi ayrı ayrı maçlarda denemek prandelli gibi kariyerinde italya milli takımı olan birine yakışmıyor.

    sözün özü, şu ana kadar tam bir hayal kırıklığı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın