resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5804
    bacağım kopsa dahi oynarım ben lafını çok özverili birisi olduğunu göstermek için söylemiş, tamam zaten öyle ona birşey dediğimiz yok. yalnız burada çok net bir şekilde karıştırılan birşey var ki o da selçuk'un fiziken ve ruhen çok yıpranmış bir oyuncuya dönüşmesini net olarak anlatıyor.

    örnekle açıklamak kolay olacaktır, mesela bülent korkmaz uefa finalinde omuzu çıktı sardırdı oynadı ve bu çok ciddi bir öz veridir üstüne üstlük de yapılması gereken birşeydir çünkü o artık yolun sonudur başka alternatif yoktur ve kaybedecek birşey de yoktur.

    selçuk'un durumunda ise, konuşmasının başında dediği üzere kendisi hep oynadı milli takım galatasaray lig maçı kupa maçı avrupa maçı demedi hepsinde oynadı mücadele etti bunların üzerine üzerine gelmeyen kalmadı ruhen de mücadele etti yani ama kendisinde zaafiyet hissettiği anlarda bile oynamayı tercih ederek bu fedakarlığı yapılması gereken yerde yapmış olmuyorsun. sakatsan sakatsındır, yorgunsan yorgunsundur, mental olarak iyi değilsen değilsindir bu halde sahaya çıkarak doğru şeyler yapmış olmazsın. aksine tam olarak hazır olmadan sahaya çıkmak çok büyük hatadır. 1 maç dinlenmek seni toparlayacaksa dinlenirsin kimse seni asmaz merak etme veya ayağın ağrıyorsa tedavi olman ve dinlenmen gerekiyorsa oynamazsın kimse niye oynamadın demez.

    yani birde çıkıp bunu marifet gibi söylemek daha bir acayip oluyor.

    edit : yani demem odur ki özverisine çok saygı duyuyorum ama bence kayıtsız şartsız oynamak doğru bir tercih değildir, verim çok önemlidir ve kendilerini verimsizleştiriyor bu adamlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın