resim
Hakan Kadir Balta
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray U19
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 2943
    hakkında maç eksiği var, antrenman eksiği var gibi yapılan tanımlarına katılmadığım futbolcu.

    abiler hiç kusura bakmayın ama 26 eylül 2014 galatasaray sivasspor maçında kaybettiği topu, 1 sene boyunca hiç futbol oynamamış, arkadaşları tarafından halısahaya eksik biri olduğunda çağrılan 35 yaşında birinin kaybedebileceği topu kaybetmiştir. bu adamın sıfatı futbolcu. o kaybedilen top ne yazık ki bir futbolcuya değil halısaha topçusuna yakışır. yaptığı hareketin ne antrenman ile ne de maç eksiği ile uzaktan yakından alakası yoktur.

    şimdi futbol oynayanlar bilir diyoruz. defansif özelliği olan birine sıkışık alanda top atıldığında olacakları bilir diyoruz. evet futbol oynayan biri olarak bunu açık açık söyleye bilirim. profesyonel olarak futbol oynayan hiç bir futbolcu o topu o şekilde kullanmaz. hele ki defansif özelliği yüksek olan bir futbolcu ise bu.

    defansif özelliği yüksek olan, çalım yeteneği 0 olan bir profesyonel futbolcu orada hayatta çalım denemez, denememelidir. anca halı sahada maç 15 fark olduktan sonra ileri çıkmış bir defans oyuncusu dener o hareketi. hatta onların bile deneyeceğini düşünmüyorum. çünkü, hakan balta sol ayağı kuvvetli olan bir futbolcudur. ne yazık ki o pozisyonda topu sağ ayağına almaya çalışırken topu kaybetmiştir.

    hakan balta %100 hatalıdır. burada onu savunmaya çalışmak yanlıştır, komiktir. evet o bölgede kendisine atılan top yanlış olabilir. ama çalıma girmek neden ? hele ki bu yeteneği 0 ise. hele ki topu hakim olduğu ayağına değil de diğer ayağına almaya çalışıyor ise. selçuk aldığı her topu geriye dönüyor mesela. kendisi de geri dönebilirdi. ki yapması gereken oydu.

    evet herkes ronaldinho değildir. kimse takımda 11 ronaldinho istemiyor. bu taraftar, bu takımdaki herkesin potansiyeline göre oynamasını istiyor. sabri'den orta yapmasını beklemiyor mesela. hakan balta'nın 5 kişiyi çalımlamasını beklemiyor. burak yılmaz'ın kesin her maç %100 gol kaçıracağını biliyor.

    tekrar ediyorum kendisine atılan pas hatalı olabilir. ama profesyonel bir defans oyuncusunun orada yapmaması gereken hareketi yapmıştır. bunun ise hiç bir açıklaması olmamalıdır. kendisinin yapması gereken topu geriye oynamasıdır. orada onu yapsa kimse hakan balta'yı yadırgamayacaktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın