resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 694
    cesare prandelli aşağı yukarı 3 aydır takımın başında. bu süreç içerisinde o kadar göze çarpan değişiklikler yaptı ki.. ancak oyunu okuyamayan arkadaşlar genel olarak kötü futbol üzerinden kovuyorlar kendisini.

    öncelikle fizik konusunda başlayalım. artık takımın yüklemesinin yeni bittiğinin altını çizmeye gerek yok sağır sultan bile duydu. bu yüklemenin açılması için bir kaç hafta gerekli. ondan sonra zaten belki her maç 110-115 km bandını zorlayan bir takım olacağız. he dersen bunu neden sezon başına ayarlamadılar. ona ben de katılabilirim. fakat her zaman pik noktası 4. veya 5. hafta olursa bu yüklemeler daha efektif oluyor.

    ikinci konu taktiksel diziliş. muhakkak taktiksel diziliş değişecektir maç bazında. ancak önemli olan anlayış. galatasaray takımına bir şey katmadı diyen insanlar, takımın her hücuma çıkışında hızı ve sahaya yerleşimini göremiyor demektir. bunu kaç senedir yapamıyorduk. efektif şekilde kontra ve hızlı hücuma kalkabilen bir takıma evrilmekteyiz. bunu bir kaç hafta sonra çok iyi göreceksiniz. zaten fizik gücünün yerine gelmesiyle birlikte bu kontralar daha sonuca yönelik olacaktır.

    bir diğer nokta yeni transferler. ne cemili ne pandev hazır değil. kaliteleri gayet belli olmakta. melo dışında ortasahada dikine top sürebilen adam yokken, çok hızlı bir oyuncu olmamasına ve hazır olmadığı gerçeğine rağmen dzemaili bunu sürekli yaptı. bakın bu çok değerli bir özellik. zekası zaten oyunundan belli olmakta. bir kaç haftaya ihtiyaçları var bu arkadaşların. bu noktada bu transferin gecikmesi bu sürece sebeptir diye düşünmekteyim.

    sneijder.. wesley sneijder gerçekten büyük topçu. onu bile asanlar var aramızda ki yazıklar olsun. sneijder yazın dünya kupası sonrası tükendi tamamen. kampı da geç açtı ki bence bu bir hata. bildiğimiz sneijder'in, hazır sneijder'in gelmesine en az 3 hafta var. fiziksel olarak ve mental olarak hazır değil. yavaş yavaş ısınmakta. 16 eylül cl maçında gayet etkiliydi ancak yetersizliği belli oluyor. sneijder'in yapmacağı top kontrol hatalarını yapıyor. bunun sebebi hazır olmaması. bu noktada benim şahsi görüşüm olcan üzerinden bu süreci değerlendirmek.

    chedjou konusu var. prandelli onu kendisine getiren etmenlerden biri. sadece bunu bile görememek komik. ama chedjou'nun bu kadar hazır olmasının sebebi geçen seneki bel sakatlıklarının bulunmaması. şuan oldukça sağlıklı ve bunu sahada gösteriyor. maçın 91. dakikası bir defans oyuncusunun o şekilde cezasahası içine sızıp (ki topu çok geriden attı rakip oyuncuya göre) o asisti yapması kalite ve profesyonel yaşamın sonucu fizik yeterliliktir. nazar değmesin. ben de çok eleştirdim ancak bu sene gerçekten çok iyi.

    anderlecht maçında tarık ile başlamamasının sebebi olarak taktiksel anlayış olarak düşünmekteyim. misal tarık oyuna girdikten sonra tek bir defansif top alamadı. boyunun dezavantajı nedeniyle kafa topuna çıktığı topları rakip göğüsüyle indirdi. belki bu anlayışla sol bekte yerini telles almış olabilir ki telles de hazır olmamasına rağmen iyi oynadı. oyunu sadece topun olduğu noktada izlemek yanlış gösteriyor. tamam mevcut defansif problemler devam etmekte ancak maç boyu çok fazla bindirme yaptı ve teşebbüsünde bulundu. ancak oyun oraya çok dönmedi. sağ bekte tarık tercihi ise bence veysel'in defansif olarak daha iyi olmasından dolayı olabilir.

    biz sürekli puan kaybından sonra ekrana çıkıp parmak sallayarak "ayağını denk alsın oyuncular, o selçuk yok mu o selçuk" şeklinde atarlanacak teknik direktör istiyoruz. ancak taraftar aklıyla takım yönetilmez. sen zaten selçuk ve burak için zor bir süreç içerisindesin. ikisi de özellikle selçuk'u kaybetmez üzereyiz. selçuk'un problemi fiziksel problem yanında psikolojik. çok ince bir çizgide. eğer prandelli de sırtını dönerse onlara tamamen kaybedeceğiz ikisini. peki ikisini kazanalım diye puan mı kaybedelim? hayır tabii ki. süreç içerisinde ikisi de bol bol kızağa çekilecektir bundan emin olabilirsiniz.

    asın kesin, "ışık vermiyor yauuu", "artık ben de savunmuyorum.." bunlar için çok erken. en azından 1 ay daha arkadaşlar. bu adama 1 ay daha dişinizi sıkın(!). gerçek anlamda planladığı galatasaray ortaya çıktığında o zaman gerçek anlamda yerden yere vurmak gerekiyorsa vuralım. ama o zaman bile ıslıklayıp takıma yüz çevirmek o anki mevcut durumdan bir adım ileriye taşımaz bizleri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın