• 19
    esas eşleşmenin içerideki jonas valanciunas - ömer aşık değil dışarıdaki renaldas seibutis - * sinan güler eşleşmesi olduğunu düşündüğüm karşılaşma. mantas kalnietis'in yokluğunda kadroda juskevicius ve vasiliauskas var ama ana dış skorer rolünün yanında esas organizasyonu da seibutis, takımın en çok asist yapan oyuncusu, sağlıyor ve bu yüzden onu tutmak litvanya'nın oyununu bozmak için önemli. pozisyon olarak point guardda net üstünüz, üstelik bizde sinan ve emir gibi yükü paylaşabilecek oyuncular var. litvanya'da belki biraz martynas pocius dışında rolü paylaşabilecek bir oyuncu göremedim.

    litvanya'nın guardı yok ama neyi var? tabii ki de uzunları var. ikisi çok iyi, beş tane var. avustralya hücum ribaundlarında turnuvanın en iyi takımlarından biriydi, biz de kötü ribaund alan bir takım olmamamıza rağmen epey zorlandık. litvanya ribaundu o kadar zorlamıyor ama 4 numara oynayan oyuncuları zaman zaman dışarı çıksa da uzunları iyi, bu yüzden dikkatli olmakta fayda var. takım olarak 2 pozisyonda biz o kadar derin değiliz belki ama pota altında bizimkilerin fiziksel olarak eşleşebileceğini düşünüyorum. ömer herkesin işini zorlaştırabilecek bir oyuncu, oğuz var, kerem var, biraz daha az oynasa da furkan var. kağıt üstünde üstünlükleri olabilir, günlük olarak sahada da ezilebiliriz ama karamsarlığa gerek yok. yalnız ömer'in eşleşmesi önemli, o sahada valanciunas dışında biri ile kalırsa çember savunmamız düşebilir çünkü lavrinovicler, motiejunas ve jankunas dışarı çıkabilen oyuncular.

    şutörlere gelirsek, hemen hemen herkesin sokabildiği bir takım. bizden iyi gözüküyorlar. altı oyuncuları %40 üstünde atıyor (lavrinovic kardeşler, juskevicius, jasaitis, maciulis ve kusminskas. kusminskas'ın 5 ve ksistof lavrinovic'in 4 üçlük denediğini belirteyim. az örnek ama istatistik, istatistiktir) bizde bu sayı iki (cenk ve barış). maç başına 1.8 daha az kullanıp aynı isabet sayısını tutturdular, biz %34 ile atarken onlar 38 ile atıyorlar. üstelik motiejunas (%20) ve seibutis (%16) turnuvada çok kötü üçlük atıyor, bu adamlar tehdit ve sokmaya başladıklarında baş ağrıtabilirler. yukarıda bahsettiğim juskevicius'a dikkat etmek gerek. takımın en çok üçlük yollayan ismi. 6/7'si kore gibi zayıf bir takıma karşı gelse de turnuvada 12/19 gibi çok çok iyi (%63) bir isabetle atıyor.

    maçı kazanma yolu bence kısalarını rahatsız etmekten ve tempoyu elimizden geldiğince artırmaktan geçiyor. avustralya maçlarını izledim. ikisini birden yaptılar ve ilk yarı 19 sayılık farkı yakaladılar. litvanya oyuna sonradan girdi ama son bölümde avustralya şutları soktu ve litvanya gibi slovenya'yı son çeyrekte 2 sayıda tutabilen bir takıma 82 sayı atarak kazandılar. avustralya da 14 top kaybetti ama bize de rahatsızlık veren baskılarıyla rakibe 22 top kaybettirdiler ve top kayıplarından 21, fast breaklerden 10 sayı çıkardılar. üstelik lavrinovicler ve jankunas iyi oynasa da valanciunas ve motiejunas hiç oyuna giremedi ve toplam 26 dakikada 6 sayıda kaldılar. biz de biraz tempolu oynarsak uzunlarını devreden çıkarmak mümkün olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın