• 8312
    sabri'nin yokluğunda yazarların birbirine sardığı sözlük. lanet olasıca prandelli emre çolak'ı da kesti. hıncımızı ondan da çıkaramıyoruz. bir süredir burak'a sarmıştık ama o da bursaspor'a gol attığı için ona da saramıyoruz. bir ara ayının teki bizi oyalıyordu ama onun da eski tadı kalmadı.

    işin geyiği bir yana sadece spor üzerine yazılan ve yazarların hepsinin aynı takımı tuttuğu bir platformda bu kadar tartışma dönmesi enteresan. bir ara gölgesiyle kavga eden hasta ruhlu adamlar vardı. onların gidişiyle sözlük biraz rayına oturmuştu. bahsettiğim yazarlar kimlerdir diye pek o konulara girmek istemiyorum. bana doğru gelen şeyi savunurken başkalarının yarasını deşmek hoş bir hareket olmaz. ama bahsettiğim yazarların gidişinin ardından dozu düşse de herkesin birbirine ciddi anlamda bir tahammülsüzlüğü söz konusu. bunu anlamıyorum. insanlar birbirlerine hakaret etmeden kendilerini ifade etmekten acizler. neyin tartışması olursa olsun herkeste kör fanatizm seviyesinde taraf olma hastalığı ortaya çıkıyor. burada olma sebebimiz galatasaray taraftarlığı değil mi? o zaman neden başka şeylerin taraftarı olma gereği duyuyoruz. benim fatih terim'e olan saygım tükendi. milli takım da benim için bir şey ifade etmiyor. bunu sebepleriyle kendimce ifade ettiğimde altında saçma sapan hakaretler görüyorum. bunları kişisel almıyorum. benimle aynı görüşte olan ve düşüncelerini çirkin biçimde ifade eden başka yazarları da görüyorum. ama sen neden beni de dahil ederek o görüşteki insanların hepsine hakaret ediyorsun? burada birisi çıkıp "bütün fenerliler bilmem ne" dese birçok yazar haklı ya da haksız çevresindeki tüm fenerbahçe taraftarlarını düşünerek buna tepki gösterir. zaten nkfvas başlığı da bunun en güzel örneği. ama başkalarına gösterdiğimiz saygıyı birbirimize göstermekten aciziz.

    fatih terim'i seven sevsin sevmeyen sevmesin. herkesin kendince sebepleri ve başkalarının sebeplerine getireceği eleştirileri elbette vardır. zaten bu kadar fark olmasa burası bile çekilmez olur. siyaset, din gibi daha ağır konular tartışılsa anlarım. yine spor içerikli olarak galatasaray-fenerbahçe tartışması olsa yine anlarım. ama aynı tarafta olan insanların bile bu kadar basit bir konuda bile başkalarını kendi gibi düşünmeye zorlaması ve aynı şekilde düşünmeyenlere hakaret etmesi, kimse kusura bakmasın ama, ciddi psikolojik rahatsızlıkların göstergesidir. en büyük düşmanımız yine kendimiz olmayı her seferinde beceriyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın