resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5389
    2011 mayıs ayında, en az galatasaray kadar para teklif eden direk şampiyonlar ligine gidecek olan, kadrosu çok iyi olan fenerbahçe yerine; ligi eksi averaj ve 46 puanla 8. sırada bitiren galatasaray'ı muhtemelen sırf galatasaray'lı olduğu için seçtiği anda artık son zamanların en önemli türk oyuncusu olmuştu benim için vereceği katkıdan tamamen bağımsız olarak. bu zor bir tercihti ve kariyerinin en önemli transferini yapmak üzereydi.

    sonra günler geçti, aylar geçti. ali sami yen arena'da bir yıldız gibi parladı bu adam. her şeyi yaptı. 2 koca sezon takımın yükünü çekti. çok büyük top oynadı, forvetsizken gol attı. frikik golüne susamış galatasaray tartaftarının özlemini giderdi. 2.sezonda tel tel dökülen mello'nun açığını kapattı. sonuçta 2 şampiyonluk ve avrupa başarısının başmimarlarından oldu.

    3. sezon sallandıkça sallandı. dönem dönem iyi sinyaller verdi ama ilk 2 sezonun tadını veremedi bir türlü. bu durumun en önemli sebebi muhtemelen fatih terim'in gönderilmesiydi. bir daha o eski özgüvene, performansa ulaşamadı. ve kritik eşik: 2013-2014 sezonunda içerdeki fener maçında yapmaması gereken bir hareket yaptı. ama o maç hatırlanırsa selçuk iyi oynuyordu üstelik golün oluşumunda da emeği vardı topu dar alandan çıkarmıştı. takım galipti, taraftar gereksiz ve de o maç için haksız yere ıslıkladı bu adamı. ve bu duygusal adamda film koptu acemice bir hareket yaptı. keşke yapmasaydı ama tribündeki binler de keşke ıslıklamasaydı.

    sözleşmeyi, kaptanlığı geçiyorum, selçuk'u yıllardır yakından takip eden bir futbolsever olarak selçuk inan'ın bir daha asla 2011-2012 sezonu gibi oynayamacağını düşünüyorum. 29 ileri bir yaş değil futbol için ama selçuk sahada olduğundan daha yaşlı gösteriyor. profesyonel olarak iyi çalıştığına inanıyorum. hala bu halde olması onun oyun stilinde değişiklik yapması gerekliliğini ortaya koyuyor. zor bir mevkide oynuyor box to box oynamaya çalışmaktansa -çünkü beceremiyor ne yazık ki- iyi bir defansif oyun kurucuya evrilmeli yavaştan. temposu, dönüş hızı, oynama hızı box to box bir orta saha oyuncusu için yetersiz şu anda. korkarım daha da geriye gider bu saatten sonra. bu anlamda gerrard'ı örnek alabilir kendisine. gerrard, 2 sezondur sessiz sedasız daha defansif bir rolü büyük bir şevkle benimsemiş durumda. üstelik pas konusunda da sürekli geriye gitse de bu problemi çözebilir selçuk yeteneği var çünkü.

    onu gerçekten seven bir futbolsever bir galatasaraylı olarak sahada onu artık yapamadığı şeyleri denerken görmek üzüyor beni, bedeni ihanet ediyor ona. yapabildiği işlere daha fazla eğilmeli, pas hatalarını azaltmalı, defansif oyununu geliştirmeli. emektar pasör orta saha olarak daha fazla hizmet etmeli galatasaray'a.
App Store'dan indirin Google Play'den alın