• 694
    şeref ve namus konusuna değinmeyeceğim.

    derbi kazanma unsurlarına dikkat çekmek istiyorum. hepimizin malumu türkiye'de derbi kazanmak için iyi futbol oynamak yetmiyor. hatta iyi futbol oynamanıza bile gerek yok. türkiye'de derbi maçı kazanmak için ağır bir şekilde pislik olmanız lazım, sinsi olmanız lazım. rakibi, taraftarını ve hakemi tahrik etmeniz lazım. karşı tarafı yıldırıcı ve çıldırtıcı hareketlerde bulunmanız lazım.

    yumuşak ve rakibi ile dost geçinen futbolcularla olmuyor bu arkadaş.

    bakın, 2011/12 sezonundan itibaren engin baytar, emmanuel eboue, felipe melo, tomas ujfalusi, albert riera, didier drogba gibi oyuncular geldi bu takıma. bu adamlar iyi futbolcu olmakla birlikte rakibi yıldıran, çıldırtan ve rakip tarafından nefret edilen oyuncular.

    dünki oyunculara baktığınız zaman asıl bu konuda maçı ellerine verdiğimizi görüyoruz.

    bir tarafta türkiye'nin her bir yanında haklı bir şekilde kendilerinden nefret edilen: volkan demirel, caner erkin, raul meireles, emre belözoğlu, dirk kuyt, bruno alves

    bizim takımda ise rakip takım taraftarları tarafından bu kategoriye giren sadece felipe melo kaldı. haliyle tahriklere karşılık veremedik, çok kırılgandık dün.

    yasin öztekin, veysel sarı, alex telles gibi futbolcular derbi'nin sertliğine karşılık veremedi. çok yumuşak ve çok korkak oynadılar.

    sonuç olarak, fenerbahçe asla bizim seviyemize çıkamaz. bize ise onların seviyesine inmek yakışmıyor. fakat şu herifleri yenmek için 90 dakikalığına bu işe katlanmalıyız. geçtiğimiz seneler katlandık ve başardık çünki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın