• 20012
    "daha hakem değilken onun sayesinde birçok güzel ve özel insanlar tanıdım. ben futbol mu oynasam, hakemliğe mi başlasam diye tereddütteyken annem bana 'mutlaka sen hakem olmalısın. ben seni dünya kupası'nda görüyorum' demişti. biz annemizi gayriresmi gözlemci olarak gördük."

    "kendi aramızda turnuvalar düzenleriz. başarılarımız var. orada da ülkemizi çok güzel temsil ediyoruz."

    "hala öğreniyorum, öğrenmenin yaşı yoktur. bu iş 45 yaşına kadar yapılıyor. allah sağlık verdiği sürece bir şeyler öğrenmeye çalışacağım. örneğin son dünya kupasında dünyanın en iyi hakemleri vardı ama hiç kimse 'ben en iyiyim' demiyordu. herkes birbirinden bir şeyler öğrenmeye çalışıyordu."

    "sabretsinler, planlı ve programlı bir şekilde çalışsınlar. mutlaka başarı gelecektir. fiziksel olarak fit olmak zorundalar, çok iyi kondisyona sahip olmak zorundalar. devamlı kural kitabını okumalılar, talimatları ve değişiklikleri takip etmeliler. bence en önemlisi maç izlemek. sadece maçı değil, hakemi de izlemeliler."

    "hakemler olarak saygı görmek istiyoruz. saygı görmek istiyorsanız önce saygıyı göstereceksiniz. yönettiğiniz her maç birilerinin finali olabilir. her maça aynı ciddiyetle hazırlanmak gerekir."

    "herkes yerindeydi ben yandan gelecek işareti bekliyordum. son 10 saniye içerisinde 'allahım bize yardım et. bütün türkiye dualarıyla bizim arkamızda. çalışmalarımızın karşılığını ver' diye dua ettim."

    "bayrağımızı buralara kadar çıkarttık, bundan sonra ki amacımız buralarda tutmak. bayrağı genç arkadaşlara teslim ettiğimiz zamanda en yüksek yerde vermek istiyoruz. önümüzde 2016 avrupa şampiyonası var. benim ve ekibimin en büyük hedefi 2016 avrupa şampiyonası'nda yer almak."

    "bu sadece bizler için değil, genç hakemler adına çok önemli bir adım olacak. bir daha 40 sene beklemek istemiyorsak bunu yapmak zorundayız."

    cüneyt çakır, sırasıyla hakemliğe başlaması, masa tenisine ilgisi, öğrenme sürecinin devamlılığı, genç hakemler, beklediği saygı, dünya kupası yarı final maçı, şimdiki hedefleri ve federasyonun hakem sözleşmesi yapması konularında
App Store'dan indirin Google Play'den alın