resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 6121
    gol atiyor o zaman iyi forvet diye savunulan bir futbolcunun gol atamadiginda kötu forvet olarak elestirilmesinden daha dogal bir durum yok. o yuzden kimse kizmasin cunku elinizde kendisini savunacak tek sey kendisinin istatistikleri.

    kendisini elestiren taraftar leblebi gibi gol atsin istemiyor. istiyor ki onunla oynayan orta sahalar ve kanatlar da skora katki yapsin. burak oyunun icinde olsun. ben merkezcilik yapmasin, hele duran toplarin basina gecip agabeylik hic yapmasin. butun takimi burak gibi hareketli ve hizli bir oyuncunun gol atmasi icin calistirirsan burak o istatistigi zaten yapar. bu istatistikleri de zaten takimi onun ustune kurdugun zaman gerceklestirmistir. son dönemde bu kadar sivrilmesinin nedeni de budur.

    elmander'li necati'li ve baros'lu terim dönemini hatirlayin. rakip nefes alamiyor, neredeyse yari sahasinda iki pas yapamiyordu. fenerbahce'yi kadiköy'de 70 dakika hapsetti o takim. peki sebebini hic dusundunuz mu? orta sahamiz ayni orta saha ve kanatlarimiz simdikinden daha kötuydu ama ileride surekli oyunun icinde olan bir cift forvet vardi. ne zaman burak geldi, elmander'in ayagi catladi o özelligimizi kaybettik ve rakiplerimizin cok kötu olmasi, drogba ve sneijder'in isim atesiyle sampiyon olduk.

    akabininde o rakibe nefes aldirmayan ileri uc elemanlarinin yerine burak ve umut ikilisi geldi. sezona gol atamayan beraberlige mahkum bir takim olarak basladik. butun sezon boyunca da bu kisirdöngu devam etti. yasi 36'ya gelmis drogba'dan butun sezon maksimum performans ile oynamasini bekleyemezsiniz. drogba artik gol kaciran ve tecrubesi sayesinde ayakta kalan bir forvet olarak sahaya cikiyor. eski drogba degil yani. zaten eskisi gibi olsa bize gelmezdi. hele cin gibi sikimsonik bir ulkeye hic gitmezdi.

    ister kabul edin, ister etmeyin burak her ne kadar gol atsa da kötu bir forvet. iyi golcu olabilir ama iyi bir takim oyuncusu degil malesef. bunu görmek ve kabul etmek gerek. insanligina, adamligina, efendiligine ve elinden geleni yapiyor olusuna zaten lafimiz yok. ama ne yazik ki bunlarin hicbiri takimi sampiyon yapmiyor. burak galatasaray'a geldiginden beri "ulan ne top oynadi" diye dusundugum iki mac var. biri 2-0 biten arena'daki antalya maci, digeri de sampiyonlar liginde yine arena'daki 3-1 biten kopenhag maci. burak o sekilde top oynasa bin tane gol kacirsa kimse ses etmez. ama bu burak tek basina guvenilip de 4ncu yildiza kosulacak oyuncu degil.

    artik elestirenler burak'i böyle kabul etmeli, savunanlar da burak'in eksiklerini görmeli. kendisini seviyor olmak koskoca galatasaray'in gelecegini hice atmak anlamina gelmiyor. burak'in yanina veya onu kesecek komple bir forvet lazim. komple forvetten kastimiz elmander gibi az gol atan ama butun takimin gol ortalamasini yukselten biri ya da drogba gibi rakibi hirpalayan, fizigiyle ve hava toplarindaki ustunluguyle ezen bir forvetten bahsediyorum. burada hicbirini burak ile kiyaslama gibi bir calismam yok. o yuzden gerizekali gibi "burak ile elmander ayni forvetler mi yeaa" diye dusunmesin kimse.

    burak'in yetmedigi asikar. bu durumda acilen komple forvete ihtiyacimiz var. burak ve gelecek forvete rol bicmek gerek. biri rakibi bozmamiz ve sahasina hapsetmemiz gereken maclarda oyunda olmali, digeri kapanip hizli hucumlarla defans arkasina sarkmamiz gereken maclarda oyunda olmali. bunun ikisini burak'in tek basina yapabilecegini dusunuyorsaniz gercekten ilginc bir futbol görusunuz var demektir.

    burak yetersizdir. tek basina guvenilecek forvet degildir. kendisi 30 gol atar ama takim toplamin 50'de kalir. elmander, hakan sukur veya drogba gibi bir forvetin olursa belki 15'er gol atarlar ama takim toplamin 60-70'lere cikar.

    iste o zaman penalti oldugunda muslera'yi gönderip tupcu ve aziz ile tasak gecersin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın