resim
Aziz Yıldırım
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 3626
    şu memlekette herşeyi anlıyorum ama bir tek bu adamı sevip erdoğan'ı sevmeyenleri anlamıyorum. tabi tam tersi de geçerli. bu adamı sevmeyip erdoğan'ı sevenleri de aynı şekilde bir mantık çerçevesine oturtamıyorum.

    sözlükte çok kez bahsedildi bu benzerlik ama hala basmıyor kafam arkadaş, birisi sempatik geliyorsa diğeri nasıl olabiliyor da itici geliyor?

    1 - her ikisi de bütün söylem ve icraatlerini rakiplerine göre ayarlama konusunda uzman. ağızlarından çıkan 10 cümlenin 3'ü kendi organizasyonu ile ilgili ise diğer 7 cümlesi rakiplerine bok atmak üzerine.
    2 - her ikisi de hayali düşman yaratmada ve onlara karşı don kişot gibi savaşma kisvesi altında koltuk keyfi çıkartmada uzman.
    3 - her ikisi de insanların inançlarını sömürererek yükselmede doktora yapmış. birisi din, allah, kitap diyerek diğeri ise atatürk, cemaat, komplo diyerek deveyi hamuduyla götürüyor.
    4 - her ikisi de kendini bulundukları kurumların sahibi olarak görüyor. "ne kadar yırtınsanız da benim dediğim olacak" vs "ne derseniz deyin, biz kararımızı verdik".
    5 - her ikisi de medyayı köpeği haline getirip, istediği manipülasyonu yapmakta aşmış tipler. en olmadık yalan, iftira bile bu 2 adamın emriyle kuran'da yazıyormuş gibi bir gerçeklik algısıyla topluma enjekte ediliyor medyada. havuz medyası ve passat medyası.
    6 - her ikisi de bireysel özgürlük düşmanı, özel hayat ahlakçısı gibi gözüküp kendi her boku yiyenlerden. neymiş ersun hoca çapkınmış, neymiş baykal'ın, bahçeli'nin kasetleri özel hayat değil genelmiş genel. aynısı amk işte. kazanmak için her şey mübah.

    daha bunun gibi onlarca paralellik sayabilir, paralel ayağına cemaate selam gönderebilirim, ama maddeleri 6'da bırakıp 6 kasım'a selam göndermeyi tercih ettim. bunu fb kongresinde söylesem 100 oyum cepteydi amk.

    ne bir taraftarın ne de bir seçmenin verdiği oya saygısızlık etmem, isteyen tayyipçi olur isteyen azizci. ama bir tanesinden nefret ederken diğeri nasıl sevilebilir anlamıyorum. insan arşil'den nefret ederken şota'yı sevebilir mi? metin ile ali'yi severken feyyaz'a ana avrat küfredebilir mi? baba bush çok iyi bir adam ama evladı olan bush çok kötü yani? puding çok lezzetli ama profiterol rezalet? pirlo başbakan ama drogba ana muhalefet? gandalf adamın dibi ama saruman'ın babaannesi kaşar? dur lan bu sonuncu olmadı.

    başka bir sözlükte de yazdığım gibi ikisi de aynı bokun "sarı-laciverdi".
App Store'dan indirin Google Play'den alın