• 643
    4 sene oncesine kadar berbat yonetimi yuzunden kumeden bile dusmeyi basarmis, 90'larin sonundan itibaren liverpool'dan beter transfer politikasi ve yanlis egilimleri yuzunden barcelona ayarindayken real sociedad ayarina dusmus, 2000'lerin basindaki gecis doneminde deportive ve valencia kendine pay cikarirken tenerife'yle kume mucadelesi yapmis futbol takimi. en buyuk sanslari valencia'nin yanlis tercihler yapip geriye dusmesi, bu sayede kimsenin yuzune bakmadigi uefa kupasinda zirveye ciktilar. daha sonraki dogru yatirimla kulubun sponsoru bile yokken maliyetleri dusurup, ispanya liginin kalitesizliginden faydalanarak 3.luk koltuguna oturdular.

    atletico'nun baskin bir altyapi basarisi ya da ekonomik basarisi soz konusu degil. ispanyol oyuncu bile oynatmayan bilbao'nun altyapidan oyuncu cikarma sayisi bile atletico'dan fazladir. evet 3 yildir cok dogru hamleler yapiyorlar ancak baslarinda simeone degil de bir onceki hocalari olsaydi bu tercihlerin hicbir onemi kalmazdi. tek basina simeone de yeterli etken degil tabi.

    onemli olan surudurulebilir basari. 90'lardan itibaren 3 sene oncesine kadarki atletico'yu dusundukce ve o zamanlarda yapilan ahmakliklari (ki eski bir atletico sempatizaniyim) her an hata yapacaklarmis gibi geliyor.

    eger yonetim basarisindan soz ediyorsak, kendilerini bir de turkiye'de gormek isteriz. sampiyonluk parasini bile sorgusuz sualsiz eksik yatiran, pipisinin keyfine karar degistiren, lig yayini yapan sirketin istegiyle sampiyon belirleyen, sikenin ve ahlaksizligin kol gezdigi, bu yamyanlarin arasinda ligi 4.bitirseler basaridir, biz en kotu 2 senede bir sampiyon oluyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın