• 368
    (bkz: #1527839)
    (bkz: #1527844)
    (bkz: #1527861)
    (bkz: #1527890)
    (bkz: #1530472)
    (bkz: #1530487)
    (bkz: #1531035)
    (bkz: #1531056)
    (bkz: #1531474)
    (bkz: #1531684)

    devam ediyoruz. tekrar herkesin bayramı kutlu olsun.

    athletic bilbao'dan istifam sonrası 6 ay civarı işsiz kaldım. artık ilk defa başka takımlardan teklifler geliyordu. büyük bir takımda veya büyük liglerde iyi sayılabilecek bir takıma gitmek için yapılan tekliflerin hemen hepsini reddettim. muhtemelen türk olduğum için anadolu takımları baya peşimden koştu. hatta bu sürede 2 defa fenerbahçe'den teklif aldım. ikisinde de görüşmeye bile gitmedim. medyaya da fenerbahçe'yi küçümseyen açıklamalar yaptım. böyle bir ego tatmini yok :( neyse en sonunda aralık 2021'de serie a ekiplerinden parma'nın başına geçtim. ligde 11. sıradayken göreve başladım. normalde gitmeyecektim ama 25 m euro transfer bütçesi verdiler. bir şeyler yapabileceğime inandım.

    takımda luis suarez vardı ama yaşlanmıştı. özellikleri pek iyi değildi. takımın kadrosu da pek iyi değildi. zaten göreve geldiğimde ligin yaklaşık yarısı bitmiş ve lider milan ile 14 puan fark vardı. şampiyon olamayacağımız açıktı. geldikten sonra şampiyonlar ligine de gidemeyeceğimizi anladım. yine de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. devre arasında 14 tane oyuncu transfer ettik 13 oyuncu ile yollarımızı ayırdık. şampiyon olamayacağımız belli olunca takımı zorlamak istemedim. sattıklarımızdan 63.67 m euro bonservis geliri elde ettik. aldığımız oyunculara ise 63.59 m euro harcadık. parma sözlükte ise yazarlar o aradaki 80 bin euro hani nerede? teknik direktör kesin komisyon alıyor tarzı yaklaşımlarda bulundu.

    parma hiçbir şekilde bana karışmıyordu. sonuna kadar güvenip her şeyi bana bıraktılar. takımın antrenman ağırlığını ve performansını arttırmak için 19 mayıs'larda 23 nisan'larda stadyumda koreografiler hazırlattım mk. bizi zamanında az süründürmemişlerdi biz babamızdan böyle gördük deyip tüm takımı provalara götürüyordum. hocam bu çile de neymiş böyle deyip ayaklarıma kapanıyorlardı nolur bizi buraya getirme. isa aşkına günde 4 antrenman yapalım ama nolur bize bu çileyi çektirme. 3 hafta paçamdan düşmediler. en sonunda şöyle güzel bir kule yaptırıp provalara son verdim. ondan sonra görecektiniz antrenmanları. en ağırını veriyorum gıkları çıkmıyor.

    bir süre sonra da takımdaki futbol oynama isteği azaldı. futbol aşkını depreştirmek ve daha istekli oynamalarını sağlamak için çektim bedenci haşofmanlarını body ekrem gibi çıktım karşılarına antrenmanlarda yavşak bedenciler gibi rahat, hazır ol, sağa dön, sola dön, ileri marş, sola çark ,sağa çark falan yaptırıyorum. futbol mutbol oynamıyoruz. daha da ileriye gittim futbol yerine halk oyunları çalışması provası yaptırdım. hatta daha da ileriye gittim antrenmanları iptal edip matematik dersi işlettim sınıfta amk. 2 hafta sonra hepsi hocağğğğmm hocağğğmmmm diye ağlıyorlardı. hocam biz ettik sen etme. yaa dedim ipneler kıymet bilin. benim 8 senem böyle geçti 8 senem aq dedim. o günden sonra 7 haftalık galibiyet serisi ile bitirdik ligi. maç bitince bile antrenman yapmak istiyordu takım.

    hedef orta sıralarda ligi bitirmekti. istikrarlı bir perfomans sergiledik. güzel ve başarılı bir sezonun ardından ligi 6. tamamladık. muhtemelen 2. yarıda en çok puan toplayan takım biz olmuşuzdur. yani geldiğimden itibaren takım ligi lider olarak tamamlamıştır. büyük bir ligde de kendimi göstermiş adeta bir hamza hamzaoğlu izlenimi bırakmıştım :( sevineyim mi üzüleyim mi? can sıkıntısından çıktım itv'ye veratti takımında koşmuyor dedim italyanlar birbirlerine girdi ahahha. yiyin amk birbirinizi deyip bastım istifayı.

    performansımdan memnundum yavaş yavaş yükseklere çıkıyordum. artık gelen çoğu teklifi reddediyor. istediğim takımlara geçmeyi bekliyordum. 2 aylık işsizlik döneminden sonra yeni takımımı bulmuştum...

    devam edecek
App Store'dan indirin Google Play'den alın