resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 6013
    2014-2015 yaz hazırlık kampında avusturya'da gösterdiği performans nedeniyle derin düşüncelere dalmama neden olmuş golcümüz.

    zaten bildiğimiz bir gerçekti, burak'ın tek forvet oynaması zor iş, ancak trabzonspor'un 3-4 sene önceki halinde olduğu gibi yerleşik ve geriye yaslı takımlarda, uzun ve savunma arkasına adam kaçıran sistemlerde burak yılmaz tek forvet olarak iş yapabiliyor.

    ancak galatasaray'ın planladığı oyun stiline baktığımızda, topa fazlaca sahip olan, kanatları ve merkez uzun pasları bolca kullanarak rakibi baskı altına almayı arzulayan bir oyun stilinde burak yılmaz çok çaresiz kalıyor.

    çünkü burak'ın en önemli özelliği savunma arkasına atılan toplar. böyle bir yapıda oynayacaksanız kanatlarınızın etkinliğini neredeyse sıfırlayıp neredeyse tüm yükü selçuk inan'ın sırtına bindiriyorsunuz.

    bu yüzden selçuk ve burak bu zamana kadar hep mükemmel ikiliyi oynadılar.

    ancak bruma'lı, sneijder'li, olcan'lı hatta ve hatta amrabat'lı işleyen bir kanat yapısına ve içe kat eden agresif hücumculara sahip bir sistemde burak ister istemez pasifize oluyor.

    burak'ın bu durumda etkinliğini artıracak tek faktör 2. bir forvet. bu da orta sahadan bir kişinin eksilmesi demek oluyor ki sistem dağılıyor.

    burak'ın tek başına katkı sağlayacağı bir platform var ise o da daha az açık futbol oynayacağımız ve daha kontra hamleler yapacağımız şampiyonlar ligi maçları.
    hatta burak, grubumuza düşen seribaşı takıma karşı oynayacağımız maçta yıldızlaşabilir.

    rapid wien maçında burak'ı beğenmediğimi söyleyemiyorum, zira yalnız kalsa da golü yakalamak adına rakip stoperleri sıkıştırdı, hatta bir pozisyonda kendi kaptığı topla pozisyon falan yarattı.

    burak özverili, ancak kurulmaya çalışılan kadro yapısında bu sene çok zorlanacak sanırım,
    ve bizler de çok saç baş yolacağız.
    burak'ı çok seviyor ve beğeniyorum, ancak bruma'lı olcan'lı, kanatlı, yardırmalı takım istiyorsak, sanırım ideal forvetimiz burak değil...

    ya yardan geçeceğiz ya serden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın