resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 1099
    kendisi transfer hatasıdır,bakın kötü oyuncudur demiyorum ancak çok net bir hatadır.

    sebebine gelirsek,bugün modern futbolda defans oyuncularından en az birinin topu oyuna sokma becerisinin bir ön libero kadar iyi olması gerektiğini biliriz.topla fantastik hareketler yapıp ibraya falan çalım atmanız sizin topu oyuna iyi soktuğunuz anlamına gelmez.

    ayrıyetten,defansif olarak ön kademe özelliğinizle ön plana çıkan bir stoper iseniz,kesinlikle yanınızda sigorta görevi gören,yere sağlam basan bir partneriniz olmalıdır.

    takımımıza dönüp baktığımızda,chedjou,semih,dany üçlüsünün birbirine benzer tipde stoperler olduğunu görüyoruz,ha eğer fatih terimin'in sistemindeki gibi önde bunaltan baskı,sürekli hücum sistemiyle oynuyorsanız,bu tip stoperlerin birlikte oynayışı bir nebze kullanışlı olabilir (bkz: 2012-2013 sezonu semih-dany ikilisi)

    ancak ve ancak toplu hücum toplu savunma sistemi ile oynuyor,hele de savunmayı tehlikeli bölgede yapan bir defans kurgusuyla oynuyorsanız maalesef işlemez,hatta bazı maçlarda rakip oyunucuyu takip edeyim derken partnerinizi marke edecek kadar kepaze durumlara dahi düşebilirsiniz.

    uzun lafın kısası,zaten benzer tipde 2 oyuncusu bulunan bir bölgeye 3. benzer tipdeki oyuncuyu almanın "hata " kelimesinden başka literatürde karşılığı yoktur.
    zaten chedjou nun lille'deki başarılı dönemlerine bakarsanız,marko baša,adil rami gibi başarılı centrallarla oynadığını görürsünüz.

    diğer stoperlere göre kendini ön plana çıkaran özelliği duran toplarda karşı kalede ciddi bir tehdit oluşturmasıdır ancak yeterli midir tartışılır.eğer tatilden beyin-ayak senkronizasyonunu arttırmış bir vaziyette dönmedi ise kendisi semihin partneri değil ancak yedeği olacaktır çünkü görev bölgesinde,defansif özellikleri kendinden daha iyi,daha genç,türk pasaportlu(bkz: yabancı kuralı,say no to racism) ve taraftarın sevgilisi sapasağlam karakterli bir adam var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın