• 238
    en sevdiğim oyun.
    mnskym 2014 dünya kupasından sonra duygulandım. ağlamak için makul sebeplerim var ama ağlamadım. çünkü 25 yaşındaki bıyıklı erkekler ağlamazlar. neyse. ağlardım ama. ağlayabilirim de.
    ben, zamanında figo'nun sol ayağı kadar sağlam bir sağ ayağım olsun diye dua ederdim. zidane'nın yaptıklarını hala kafamda bir yere oturtabilmiş değilim. hagi ve etrafına kurulmuş yerli oyuncuların gelene geçene koyduğu bir takımın taraftarıydım. şimdi saçını hep bir yana yatırmış, kas kütlesi biyonik adamların oynadığı oyunu sevemiyorum. çok zaman geçmedi aslında, ama herkesin iyi oynamaya çalıştığı ve daha iyi oynayanın "genellikle" kazandığı bir dönemdi benim ilk izlediğim dönem. 2014 dünya kupası'nı bana kalırsa almanya haketti. ama final maçının başından sonuna kadar gözlerim bir figo, bir zidane aradı. ne bileyim bir hagi yoktu. messi, ronaldo, suarez, james rodriguez... ya ben yaşlandım ya da futbolun eski tadı yok.

    amcam eskinin romantik solcularından. hayatında hiç topa vurmamış ve çok az maç izlemiş bir insan. 2010'da almanya arjantini farkla elediğinde üzülmüştü. alman halkı refah içinde, arjantinliler futbolda başarılı oldukça mutlu oluyorlar. arjantinliler için üzüldüm demişti. bir yandan böyle bir tarafı da var bu oyunun. tüm derdini tasasını 90, bilemedin 120 dakikalığına erteliyor insanlar. oturduğu yerde ayağı seyirenler, suratını tırmalayanlar falan var. öyle böyle değil. oyun demek haksızlık. bir deşarj, bir dışavurum şekli futbol.

    futbol hala benim en sevdiğim oyun. en basiti. bir topunuz varsa, 2 taşla kurulan kaleyle hemencecik oynayabilirsiniz bu oyunu.ulaşması en kolay olduğu için böyle yaygın. bir boyalı alan kuralı yok. en zor kuralı ofsayt ki o da aslında zor değil :/
    dünyanın en anlaşılır en kolay ulaşılır oyunu. mnsktmn kara para aklamacıları, şikecileri, urusbu çocukları yüzünden tadı kaçsa da, yine de herhangi bir finalini çişinizi tutarak izleyebiliyorsunuz.

    olm vallahi çok pis sinir oldum. kimsenin emeğini görmezden gelmek istemem ama, la eskiden figo vardı. bir şekilde taşırdı takımını ileriye. karakterini ortaya koyardı. zidane vardı. çabalardı onu izleyen milyonlar için. hagi vardı ve hagi'ye ilişkin bir açıklama yapmak istemiyorum. hagi vardı aq. hagi lan. hagi.
    nike, adidas, puma, gazprom, türk telekom, avea, bwin... hepinizi ateşe vereceğim. siz bitirdiniz olm insanların en büyük tutkusunu. bir yanılsamaya dönüştürdünüz. en azından benim yıllardır tutkunu olduğum bu güzel oyun içerisinden ruhu çekip çıkardınız. beni siz delirttiniz.size 1 allah kuruş param akmayacak. mnsktklerim ya. gerildim gece gece. ben adonisli reklam yıldızı futbolcu istemiyorum. ben rüküş ceketiyle bile saygı toplayan figo'yu, kel zidane'ı ve tüm hisleri suratından okunan hagi'yi istiyorum. topunuzun ceolarını 1 kutu marlboroya tinercilere sktrcem aq. öyle nefret ettim sizden.

    edit: geçmedi aq sinirim. şikeli elleriyle kupa kaldıran volkanları, "kanırttık" diyerek rakibine saygısızlık eden efendi gökhanları, "goyduk eğleniyoz" diyen topuzları, boğaz kesen çubuklu tosunları, yerden kalkmayan ebouleri *, göbek bağlayıp onu deli gibi sevenleri üzen delileri, 4 kelimeden fazlasını bir cümlede kullanamayan tüm futbolcuları... hiçbirinizi sevmiyorum. hiçbiriniz forması alınacak adamlar değilsiniz. aylık gelirinin çeyreğini bir maç için harcayan insanların emeğini dolaylı olarak çalıyorsunuz. hepiniz aynı sistemin çarklarısınız. http://inciswf.com/adiler.swf
App Store'dan indirin Google Play'den alın