• 8
    --- alinti ---
    hazirlik kampının en ciddi testiydi leverkusen karşılaşması. rijkaard’ın sahaya çıkardığı 11 ise şaşırtıcıydı. düşünün ki, bu takım 1 hafta sonra avrupa ligi’nde ilk resmi maçını oynamak zorunda.

    hayret edeceksiniz ama şunu ifade etmek isterim, rijkaard’a hayran olmamak elde değil. neden mi? leverkusen karşısına çıkardığı 11’le hollandalı teknik adam şunu anlatıyordu; “leverkusen maçını kazanmak umurumda değil. tobol maçını da düşünmüyorum. işinize gelirse. hazırlık kampı programından ödün vermiyorum.” rijkaard’a hak veriyorum, çünkü g.saray’ın hazırlık kampı geç gelen milli oyuncular yüzünden ikiye bölünmüştü. rijkaard ve yardımcılarının ilk hedefi sistemi oturtmak ve oyuncuları test etmekti. işte bu yüzden 4-4-2 ile dizilen leverkusen karşısına yine 4-3-3 ile çıktılar. ki oyun akışı içinde 4-3-3, 4-1-2-2-1’e dönüşüyordu.

    sistemi taşiyamadilar

    ancak paf ağırlıklı orta alan ilk yarıda alman ekibi karşısında sistemi taşıyamadı. topa sahip olan (çoğunlukla yan pas) taraf rijkaard’ın öğrencileriydi. buna karşılık g.saray’ın acemi gençlerinden orta alanda top kapan alman ekibi hızlı hücumlarla net pozisyonlar buldu. ama onlar da golü hızlı ataklardan değil, yine bir alman klasiği ölü top sonucu kornerden buldu.

    ikinci yarı yapılan 7 değişiklik topun leverkusen tarafına akışını hızlandırdı. ancak hazırlık kampı süresince sıkça denenen oyuncular ve oyuncu değişiklikleri, organize atak oluşumunu güçleştirdi.

    sonuç olarak g.saray’ın dünkü futbolu tatmin edici değildi. buradaki kamp düzenini bilmeyenler için karamsar görüşlerle ortaya çıkabilir. gerçek g.saray’ı tobol maçında da değil, ancak eylül ayına doğru izleyebiliriz. malzeme bolluğu içinde rijkaard ve yardımcıları en doğruyu bulmak için henüz araştırma dönemindeler.
    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın