resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5430
    sene 2008. galatasaray tarihinin en önemli teknik direktörlerinden biri olan kalli, sabri'yi disiplinsiz davranışlarıyla kadro dışı bırakıyor. sabri kadro dışı kaldıktan sonra hakan şükür ve beraberindeki birkaç oyuncumuz affedilmesi yönünde kalli'yle konuşuyorlar ki peşinden bazı yöneticiler de buna eşlik ediyor ve sabri affedilip takıma geri dönüyor.

    22 şubat 2009 galatasaray kocaelispor maçı; tribünden çok sevdiğim bir abimin kombinesiyle kapalıdayım. sonuç malumunuz; samiyen'de maç öncesi tribüne çağırdığımız son sıradaki kocaelispor bizi 5'liyor. maç sonunda içimiz kan ağlıyor ancak maç sırasında televizyon karşısındaki taraftarın ve hatta kapalı dışındaki diğer tribünlerin bile anlayamadığı bir şey oluyor. skor 5-2 olduktan sonra tüm kapalı tek bir ağızdan "s**tir ol git sabri, s**ktir ol git" diye bağırıyor. ben üzüntüden ağzımı açamıyorum hatta nolursa olsun galatasaray formasını terleten bir oyuncuya böyle küfredilmesine bozuluyorum ancak o sırada sabri efendi tribünleri çileden çıkaran hareketlere başlıyor ve kapalı'ya el-kol yaparak s**ktir çekiyor. tribün deliriyor haliyle ama zaten çok geçmeden maç bitiyor. tepkiler de tüm takıma birden yoğunlaşıyor.

    4 gün sonra; 26 şubat 2009 galatasaray bordeaux maçı. kocaelispor faciasından sonraskibbekovuluyor, apar toparbülent korkmazgetiriliyor ve daha 4 gün öncetaner gülleri'yi gol kralı yapansabri sarıoğlu` böylesine kritik bir maça ilk 11'de başlıyor. sonuç malum; 90.dakikada attığı balık golle sabri turu getiriyor ve çok değil daha 4 gün önce siktir çektiği koskoca kapalı'nın önünde 3'lü çektiriyor.

    sonuç olarak zaman zaman abileri, zaman zaman şansının yardım yardıyımıyla sabri 11 yıl boyunca bu takımın formasını pek de haketmeyerek giyiyor. evet, aynen öyle. haketmeyerek!

    öyle ki kendisinden hiçbir zaman hiç kimse pek memnun kalmadı. sürekli eleştirildi, dalga geçildi. burada dalga geçilirken kendisini savunduğumuz sıralarda o parayı seçerek rezil bir reklam filminde oynadı ve bizleri mahçup ederek dalga geçenleri haklı çıkardı. üstüne üstlük bir inci sözlük jargonu olan "reyiz"i de kendisine yakıştırarak florya gibi kutsal bir yerde külhan beyi gibi poz verdi. hoş, eşinin bile kendisine twitter'da reyiz diye hitap ettiğini görmüşlüğüm vardır, bu ne ki?

    galatasaraylılığı konusunda ise herkes hemfikir sanırım. galatasaraylıdır sabri, kadıköy deplasmanlarında az mı 3'lü çektirdi bize? ama şansı burada yaver gitmedi ne yazık ki. sadece "sen en son ne zaman fenerbahçe galibiyetini gördün şükrü saraçoğlu stadında?" sorusuna sırıtarak "eheh ben görmedim, ben o zamanlar altyapıdaydım işte" diyerek gönüllerimizi fethetmekle yetindi.

    uzun lafın kısası; yatsın, kalksın allah'a dua etsin ve kazandıklarının kıymetini bilsin. yolu açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın