resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 9540
    galatasaray taraftarını özetleyen eski futbolcumuz. çok doluyum sözlük öyle böyle değil. belkide sözlükte en sinirli şekilde yazdığım entry olacaktır bu.

    sadece galatasaray taraftarı olarak indirgememek lazım. asıl bu tepki türk insanın futbola bakış açısını özetliyor. neden avrupalılar kadar sakin maç izleyemediğimizi ve neden bu kadar yürekli maçlar çıkarttığımızı* ama ne yazık ki genele vurduğumuzda neden bu kadar futbolda başarısız bir ülke olduğumuzu gösteriyor.

    biz türk milleti olarak olaya şu gözle baktığımız zaman sahiden beyler başarılı olacağız.

    arda turan bir sporcudur. mesleği futbolculuktur. aynı zamanda bu ülkenin belkide en yeteneklisidir işinde. galatasaray'da yetişmiştir. gerekirse fenerbahçe'de de oynayabilir ama açıklamalarında "allah bana o formayı giymeyi nasip etmesin" demiştir. bu sözünden sonra galatasaray'dan başka kulüpte oynamayacaktır. oynarsa sonuna kadar haklısınız, eyvallah. ama bu adama biz büyük ayıplar ettik, sevgilisine sinema kapatması aylarca manşet oldu, canlı yayında "aşırı seks yüzünden sakatlandı" denildi ve biz tepki koyamadık, o yetmedi özellikle böylesi yabancı kuralının olduğu bir ülkede bizim takıma sınıf atlatacak futbolcuyu şimdi şifreli kanallardan izlemeye çalışıyoruz. profesyonel futbolcudur. hangi sözü söyledi ve hangisini tutmadı ? herkesin bir özel yaşamı, herkesin farklı bir yapısı, herkesin kendine has yaşam felsefesi vardır. acun,emre,aziz yıldırım ile görüşmesinin yegane sebebi budur. üstelik bu adam galatasaray forması giymiyor.

    herkes şunu anlamalı ki biz taraftar olarak olaya "futbolcuların tuttuğu takım" gözüyle bakmamalıyız oyunculara.

    açık söylemek gerekirse ben canımız , ciğerimiz dediğim hakkında tek kötü entry yazmadığım selçuk inan'ın, arda turan kadar galatasaray'lı olduğuna inanmıyorum. siz arda turan'a karaktersiz derken, trabzonspor taraftarı selçuk inan'a karaktersiz diyor. ama ne tezattır ki bizim en karakterli futbolcumuz selçuk inan oluyor. beyler dikkatinizi çekerim, bizim bu karakterli dediğimiz selçuk inan "trabzonspor'dan ayrılmam" dedikten 1 ay sonra galatasaray'a imza atmıştır. 2 free kick golü atınca, formayı öpünce, efendi duruşunu bozmayınca karakterli olmuştur.

    aynı şey fenerbahçe'li futbolcular içinde geçerli. bizim ayı dediğimiz volkan demirel onların gözünde adam gibi adam sıfatında.

    yani işin özeti; arda turan bu zamana kadar sarfettiği hiç bir cümlede bana göre yalan söylememiştir. "galatasaraylıyım" demek, acun ile emre ile görüşmeyeceğim demek değil. biz, siz kendi fakir çevrenizden bakıyorsunuz olaylara. biliyorum senin o çok sevdiğin kuzenininde kadıköy'de kombinesi var ve her galatasaray maçlarında bize küfür ediyor ama sen onunla görüşüyorsun. eminim emre belözoğlu senin yan komşun olsa ve sana biraz yakınlık gösterse bu fakir çevreden çıkıp ona farklı gözle bakacaksın, onunla sohbet etmekten keyif alacaksın ama bunları yaparken biraz olsun galatasaray aşkından soğumayacaksın.

    arda turan benim çok saygı duyduğum bir futbolcu. galatasaray'lı olduğuna o top toplayıcı haldeyken hagi'nin attığı gole sevinmesinden anlıyorum ve ona inanıyorum.

    umarım bir gün bize geri döner ve takımımızın seviyesini bir tık yukarı çeker.

    ama şu taraftar topluluğu olduğu sürece ne yazık ki geri dönmeyecektir. salak değil ya o kadar. ben de dönmezdim, dönemezdim.

    galatasaray taraftarı eşittir galatasaray'dan soğuma sebebidir benim için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın