• 36
    kamerun'un üretkenlik konusunda sıkıntılı bir takım olduğunu göstermiş maç. meksika hatalı kararlar veren hakeme rağmen yine de kazanmasını bildi. hızlı ve pozitif oyunları seyir zevki açısından güzeldi, özellikle de marquez bir libero gibi geriyi toparlarken olgunlaşmış ve baya aşama kaydetmiş dos santos ve kanatlar merkezli hücum organizasyonları kamerun'a adeta top göstermedi. kamerun ise pres yapmaktan ve eto'o'ya top şişirmekten başka bir şey yapmadı denebilir, biraz da duran toplara baktılar.

    sağ bek başlayan djeugoue iyi değildi ki aman aman oynayan bir adam da değil, dany başlamalıydı ki devre arasında volker finke hatasını görüp neşteri vurdu ve dany sahne aldı, fena da oynamadı hani doğruya doğru. chedjou da iyiydi ama son aylardaki o üst düzey performansına sahip değildi, birkaç kademe hatası oldu.

    assou-ekotto ve choup-moting'ten oluşan sol kulvar takımın geneline göre oldukça hareketli ve yaratıcıydı, ikisi de top taşıyabilen, çalımcı ve içeri top kesebilen türde oyuncular fakat sağ kanat baya aksadı. moukandjo bana baya takoz bir oyuncu gibi geldi, takımın en kötüsü diyebilirim. genç djeugoue de ilk yarı baya durgun ve kötüyken yerine giren dany ile sağ bek biraz hareketlendi ve dripling yapamasa da içeri birkaç iyi orta yaptı.

    orta sahada yaratıcı oyuncu sorunu var, hepsi kesici türde sanki, homur homur koşup durdular, eto'o çok yalnız kaldı ve etkili olamadı. öyle ki enoh, mbia ve song performans olarak birbirlerinden farklılaşamadılar bile, hepsi tek adamın kopyasıydı sanki. hücum hattına işte biraz biraz soldan destek geldi o kadar. stoper n'koulou partneri chedjou'dan daha diri ve hazır gözüktü, bir de itandje gerçekten güçlü refleksli iyi bir kaleci, sakal da yakışmış.

    büyük konuşmayayım ama boş boş koşmak yerine etkili bir pres uygulamazsa kamerun gol bile atamaz. ayrıca maç öncesindeki tokalaşma seremonisinde eto'o'nun barça'dan eski takım arkadaşları marquez ve dos santos'a ayrıca sarılması güzel bir enstantaneydi.

    chedjou ve dany'den ötürü doğal olarak kamerun'a biraz daha odaklanmış bulundum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın