resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Romanya
Yaş:79
Uyruk:Romanya
  • 755
    türkiye'deki dönemiyle ilgili artı ve eksilerini kendimce hatırlatmak istediğim hoca.

    - 2000-2001'e fatih terim sonrası ağır saldırılar altında ("otoritesi zayıf" vb.), hagi'li, jardel'li ve hakan şükür hariç 1999-2000 kadrosunu barındıran takımla başladı ve geçiş dönemini iyi kotardı. şampiyonlar ligi çeyrek finalini yakaladı. ligde ise okan buruk ve emre belözoğlu'nun ihanet ettiği maçlar, bazı rakiplerimizin alenen nakit teşviklenmesi gibi faktörlerin de bulunduğu zorlu bir yarışta fenerbahçe'yi geçemedi. en kritik fenerbahçe maçında, isimlerini bir önceki cümlede andığımız bazı oyuncular maçtan önce jardel'in üzerine yürüyünce jardel'i yedek bırakmış ve otorite konusunda gerçekten soru işareti yaratmıştı.

    - 2001-2002'de ciddi bütçe kısmış ve yedi oyuncusu ayrılmış takımla şampiyonluk ve çok iyi bir şampiyonlar ligi mücadelesi. yalnız bu başarının defansif ve zaman zaman sıkıcı bir futbolla alındığı unutulmamalı, ha başka türlüsü mümkün müydü, muhtemelen değildi o kadroyla. zaman geçtikçe ve sonu da şampiyonlukla bittiği için biraz romantik bakılıyor ama o döneme ait bazı lig deplasman maçlarını şimdi izlesek pek çok galatasaraylı "bizim takım böyle oynamamalı" diye kestirip atar. fatih terim'in 2002'deki dönüşünün zeminini de bu hazırlamış, hocayı göndermenin rasyonel olmadığını söyleyenler azınlıkta kalmıştır.

    - 2002-2003'te yüzüncü yıl gazıyla yola çıkan beşiktaş'ta taşları iyi oturtmuş ve iyi futbol oynatmıştır.

    - 2003-2004'te beşiktaş'ın samsunspor maçıyla başlayan, 11 puan farktan fenerbahçe'ye şampiyonluk verme sürecinde camiayla birlikte lucescu da tüm hataları dışarıda arama yanlışına düşmüş, gerilim sürecini iyi yönetememiş ve sonunda ayrılmıştır.

    gelmesine içinde bulunduğumuz tuhaf alternatifsizlik durumu ve önümüzdeki sezonun önemi açısından temkinli bir iyimserlikle yaklaşırım, ancak herşey harika olacak beklentisine girilmemeli. teknik direktör konusunda şu isim kısırdöngüsünden kurtulsak iyi olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın