• 19228
    "playofflar başlamadan önce şampiyonluk unvanımızı korumak için tüm gücümüzü, konsantrasyonumuzu playofflara vereceğimizi belirtmiştik. aslında playoffun ilk maçı olan beşiktaş önünde de iyi bir ilk devre oynamıştık. zannediyorum 13-14 sayı da öne geçmiştik. ama bir anlık gevşeme ve rakibimizin, özellikle lofton'un sıra dışı basketleriyle o maçta bir şok yaşayıp kaybetmiştik. arroyo'nun da bir sakatlığı vardı, devreye girememişti. biz o gün kaybederken bile diri ve istekli bir görüntümüz vardı. nitekim ondan sonraki maçlarda, maçları daha da ciddiye alarak hep takım halinde çok iyi odaklanma sağladık. her maça ayrı bir final havasında oynadık. öyle de oldu. playofflardaki maçlarımız çok çekişmeli geçti. sert maçlar oynadık, beşiktaş ve banvit ile. ve bu bizi takım olarak yeniden euroleague'deki seviyemize, havamıza getirdi. sonunda da finale ulaştık.

    şöyle de bir gerçek var; beşiktaş sezonun ikinci devresinde oynadığı 15 maçta sadece iki mağlubiyet alarak playofflara başlamış olması o seriyi sert bir seri haline getirdi. banvit zaten ligi domine eden bir takımdı. 30 maçta iki mağlubiyet aldı. ilk turda tofaş'ı 2-0 ile geçti. bu açıdan oldukça zorlu bir yoldan finale geldik. tabii bizim istemiğizle gelişen bir durum değildi. sezon içinde yaşadığımı sakatlıklar, sıkıntılar, euroleague'in bize verdiği yorgunluklar sebebiyle dördüncü sırada bitirmek durumunda kaldık. her işte bir hayır var. biz bu iki eşleşmeden çok sert maçlar oynayarak finale hazır bir şekilde geldiğimizi düşünüyorum"

    "bu seviyelerdeki takımlar için iç ve dış saha çok farklı olmaması gerekir. biz bu sezon euroleague tecrübemizle deplasmanda maç kazanmaya alıştık. euroleague'de çok kritik zor deplasmanlardan galibiyetle ayrılmayı başardık. zaten bu galibiyetlerle istanbul'a döndüğümüz için ilk 8 takım arasında yer aldık. aynı şekilde playoffta da bizi finale getiren çok değerli iki deplasman galibiyeti elde ettik.

    kazanmamız gereken yerde kazandık. takımımızın içeride veya dışarda oyun olarak farkı bulunmuyor. ancak bir gerçek var ki abdi ipekçi'de oynadığımız maçlarda müthiş bir atmosfer oluyor, taraftar ayrı bir motivasyon ekliyor takıma. fenerbahçe ligi ikinci bitirdiği için olası durumda bir ekstra maç oynama avantajı onlarda olacak. ilk iki maç orada başlayacak. maçları tek tek düşünüyoruz, prensip olarak. final serisi oynuyoruz, her maç kendi içinde bir final. şu andaki en büyük konsantrasyonumuz ilk maç üzerine. maçları oynamaya başladıktan sonra takımlar birbirini daha iyi tanıyacak. teknik-taktik bir sürü faktörler devreye girmeye başlıyor. ilerdeki maçlara sonra bakacağız. ilk olarak salı gününe odaklanacağız"

    "artık sezonun sonuna geldik. bugüne kadar bütün rotasyonlarımızı kullandık. bundan sonra maç kazanma üzerine yoğunlaşacağız. maç gelir belki bir oyuncu 40 dakika oynar, maç gelir belki 20'şer dakikaları paylaştırırız. felsefemde hep o anki durumu düşünmek var. banvit maçında da gelişim benzer oldu. özellikle ikinci devrenin tamamını neredeyse aynı beşle oynadık. yine böyle olabilir veya daha çok rotasyon olabilir. maçların gidişatına göre karar vereceğim"

    "antrenörlük kariyerine bakıldığı zaman obradovic gerçeğini göz ardı edemeyiz. sonuçta dünya futbolunda mourinho gerçeği varsa basketbolda da obradovic gerçeği var. ama dünya futbolunda mourinho dışında da birçok değerli antrenör var ve başarılı oluyorlar. hatta kimin ne zaman kazanacağı belli olmaz. türkiye ligi'nde son 6 sezonda beşinci finalimi oynayacağım. biz de bugüne kadar hem burada hem avrupa'da yaptıklarımızla avrupa'nın sayılı antrenörleri arasında gösteriliyoruz. bu seviyelerde kim daha iyi form tutabilirse kazanmaya takın taraf oluyor. mutlaka antrenörlerin teknik-taktik savaşı da olacak. sporda geçmişe saygılı olmalıyız ama bununla da yaşayamayız. dün dündür bugün bugündür ve yarın başka bir gün olacaktır. david blatt efes'i çalıştırırken kaç defa yendik burada. rusya ile avrupa şampiyonu olmuştu, şimdi de euroleague şampiyonu oldu. burada önemli olan fenerbahçe ülker ve galatasaray liv hospital, euroleague takımları. her iki takımda da çok iyi oyuncular var. iki takımın başında da bu takımları çok iyi yöneten iki hoca var. zaten bunun neticesinde iki takım şu anda finaldeler"

    "taraftarımız bu sezon hem euroleague maçlarında hem derbi maçlarında müthiş bir itici güç oldular. ve hakikaten artık basketbol maçını bizimle beraber yaşıyorlar. çok güzel bir duygu bizim için de. sahada sanki onlar da oynuyormuşçasına yaşıyorlar. daha önce de söyledim; şu anda avrupa'da maccabi'yle birlikte basketbolu en yoğun hisseden, maça en fazla etki edebilen, bilinciyle ve coşkusuyla maça ortak olabilen seyircimiz var. bu da beni açıkçası çok mutlu ediyor"

    ergin ataman
App Store'dan indirin Google Play'den alın