• 19168
    "kötü şeyler yaşasam da galatasaray camiası ve türk halkı beni hep el üstünde tuttu"

    "atletico madrid'in iyi şeyler başarabilmek için birbirine sarılmış insanlardan kurulu. burada kendimi o kadar iyi hissediyorum ki... buraya geldiğim zaman beni içlerine alan ve yardım eden insanlar gördüm. ilk geldiğim gün de söylemiştim, kötü oynayabilirim ancak kötü mücadele etmeyeceğim. bunu da başardım."

    "ben evimde oturup maçı izliyorum, görsel antrenman yapıyorum. ben ülkemi temsil ettiğimi, birçok genç arkadaşımın beni izlediğini düşünüyoruum. bir derece de örnek olduğumu düşünüyorum. kaç kişi var avrupa'da türk olarak? herkes beni burada arda diye değil el turco diye çağırıyorlar. ben her zaman ülkemin sorumluluğunu hissediyorum. sporun azımsanmayacak kadar büyük güç olduğunu düşünüyorum. ispanya turizm ve sporla ayakta duruyor. bunlar, onların büyük bir güç olmasına sebep. bizler böyle önemli bir misyon üstlenebiliriz, üstlenmeliyiz."

    "bir futbolcunun olmak isteyeceği en önemli yer dünya kupası. olmadığım için üzgünüm. şampiyonlar ligi finalinde oynamak istiyorum. ufak tefek ağrılarım var ama iyi hissediyorum kendimi."

    "sadece yetenekli olmak yeterli değil. kendinizi geliştirmek zorundasınız, insan olarak, kültür olarak da. ispanya'ya geldiğim anda kendime ait bir hayatımın olduğunun farkına vardım. hiçbir şey kazandığım yok. büyük başarı ama kazanabileceğim başarabileceğim çok şey var. daha çok çalışmalıyım."

    "simeone beni çok iyi tanıyor, nasıl motive edeceğini biliyor. gaza getirmiyor da motive ediyor. mesela şampiyonlar ligi müziği çalarken bana göz kırpar, 'burası senin yerin, senin maçın' gibi."

    "2017ye kadar kontratım var. tekliflerin olduğu ortada. hayatınız, kariyeriniz için en önemli 10 günse, transfer para düşünülmez."

    arda turan
App Store'dan indirin Google Play'den alın