• 14
    şu sıralar galatasaray'a atanması gündemde olan görevli.

    illa futboldan gelmesi mi gerekiyor? bir spor kulübünün sorunlarını, futbolcunun ihtiyaçlarını anlayabilmesi açısından futboldan gelmesi iyi olur fakat bana göre elzem değildir. önemli olan man managment denen hadisedir. galatasaray'a atanacak sportif direktörün görev tanımının çok iyi yapılması gerek. bu görev tanımı yapıldıktan sonra lazım gelen kriterlere göre en uygun ismi seçmek kolay.

    sportif direktör ne yapacak?
    mesela önder özen gibi takımın transfer politikasında etkisi olacak mı? yoksa görevi sadece idari konular mı olacak? bana göre ikinci seçenek makul olanıdır. eğer teknik direktörden başka galatasaray spor kulübünün transfer politikasında söz sahibi olacak bir başka eleman varsa o scout ekibinin başındaki kişi olmalıdır. çünkü futbolcu izlemede, takımın ihtiyacına göre futbolcu aramada ve transfer listesini belirlemede en az teknik direktör kadar kritik bir görevde, üstelik de daha devamlılık esaslı bir pozisyonda bulunmaktadır.

    o halde sportif direktör ne yapmalı?
    bana göre idari menejerlik. bu kapsamda sportif direktör türk insanının çok sevdiği yetki gaspını yapmayacak, teknik direktörün, antrenörlerin, scout ekibinin ve kendisinin görev sınırlarına saygı duymayı bilecek bir isim olmalı.
    sportif direktör konusunda söyleyeceklerimi sevgili kardeşimiz vincent'ten alıntı bitireyim. çünkü ne kadar önemli olduğunu çok güzel ifade etmiş...

    --- alıntı ---

    florya

    ünal aysal’ın aldığı bir çok kararı doğru bulmakla birlikte kendisini en çok eleştirdiğim konu kurumsallaşma hamlesini özellikle de florya’da gerçeğe dönüştürememesi. galatasaray’da yıllardır en büyük sorunlardan biri florya’da kurulu bir düzen olmadığı için her gelen teknik direktörün kendine göre yeni bir düzen oluşturmaya çalışması. türkiye şartlarında teknik direktörlerin ömrünün de ne kadar kısa olduğunu düşünürseniz yaptığınız işten sağlıklı bir sonuç almanız imkansız hala geliyor.

    örneğin bayern münih’te hoca değişikliği olduğunda göreve gelen guardiola elbette kendi anlayışını takıma yansıtmak için gerekli çalışmaları ve düzenlemeleri yapmıştır ama baştan bir düzen kurma gibi bir işle uğraşmamıştır.

    en basit şirketlerde dahi bir organizasyon şeması vardır. ünal aysal gibi önemli bir iş adamının bir dolu şirketi var. bu şirketlerin hiç biri belli bir organizasyon şeması olmadan ve bu şemada boş olan her hangi bir koltukla yola devam etmez. ama maalesef galatasaray’da herhangi bir organizasyon şeması görünmediği gibi, eğer böyle bir şema varsa da en önemli pozisyonu futbol direktörlüğü koltuğu boş.

    entrynin tamamı için: (bkz: #1488745)
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın