• 283
    vira bismillah. öncelikle belirtmeliyim fm 14 serinin en kötü girişini yaptı. oyunun piyasaya sunulan ilk hali hakikaten çekilecek gibi değildi. oyunun yaratıcıları olacak adamlarda bunun farkına çabuk varmış olacaklar ki hemen ek paketler( yeni versiyonlar) sunulmaya başlandı. oyun fm adını aldığı günden bu güne yapılan en iyi seri 2012 olanıydı. bunun üzerine biraz giderek seri mükemmelleştirilebilirdi fakat onlar içine etmeyi tercih etti. sonuç olarak , oyunun en iyi hali sürüm 14.1.4 olanıdır. ara transfer dönemi öncesi olduğunu ve o transferleri kapsamadığını belirteyim.

    yıllardır büyük takım almadan oynuyorum bu oyunu , son 3 yıldır hiç galatasaray'ı almadım mesela. malesef çok kolay hale geliyor oyun bu takımlarla. biraz acı çekmem lazım oyunun, elde edilecek başarıların tadını çıkarmam için. 2 yıldır bucaspor ile oynuyordum. bu seride ise hem yaptıkları atılımla dikkatleri üzerine çeken hem de bu ülkede futbolu , futbolcuyu en iyi bile 2-3 yöneticiden biri olan seyit mehmet özkan faktörünün etkisiyle altınordu ile kariyere başladım. başlangıçta hiç transfer bütçeniz yok ve sadece 20-30 bin lira maaş bütçeniz var kullanabileceğiniz.

    türkiye liginde kariyer yapan, editör vb. hilelere başvurmayan arkadaşlar için iki önerim olacak; yabancı sınırı malum, bunun etkisini azaltacak iki yol var önümüzde , birincisi oyun başında ligleri seçerken türkiye ligini en alt kategoriye kadar açın, ya 2. ligden futbolcu mu çıkar demeyin , ne topçular aldım ben oralardan. ikincisi ise gurbetçi yurdu almanya. almanya ligini de bundesliga ve bir alt ligini açarak oynuyoruz. çok güzel adamlar çıkıyor oralardan da.

    altınordu iyi bir takım. ilk 3'ü zorlayacak kadrosu var. ben ankaragücü'nün arkasında 2. olup play off'larla 2.lige çıkmıştım. bütçe durumundan dolayı serbest durumda olan suat usta ve koray avcı'yı kadroya katmıştım. alt liglerde oynayan arkadaşlara ikisini de tavsiye ederim. 2. ligde yabancı oyuncu almanın da yasak olduğunu belirteyim.

    ptt 1.ligde ise yabancı olarak almanya'dan alt liginden 2 yabancı savunmacı kiraladım ek olarak nestor djengoue'yi aldım. sağ bek oynayan bu arkadaş özellikle 1. lig için çok ideal bir oyuncu. sezonun kilit oyuncusu yani beni ilk senemde süper lige çıkaran adam ise berk ismail ünsal oldu. özellikle il 2 sezonun çarpıcı istatistikleri şurada görülebilir . http://i.imgur.com/19c40ka.png oradaki cezayir kısmı malesef oyun hatası , hemen hemen her oyuncu da gözüküyor , cezayir demişken http://www.youtube.com/watch?v=nHFzyEqwK98

    sezonlar ilerleyince elim biraz daha rahatladı ve daha iyi takımlardan oyuncu kiralayabildim. tabi hemen şampiyon olmak falan yok . ilk 2 sezon kendime geldikten sonra 4 yıl üst üste şampiyon oldum. 2 defa avrupa ligini kazandım. bir defa şampiyonlar liginde sıfır çektim.
    altınordu ile oynadığım 8 sezonda ilk günden bu yana yanımda olan tek adam ozan sol kaldı. özellikle ml pozisyonunda sol kanatta ama 4-3-3 değilde 4-4-2'nin solunda. topu alıp giden bir oyuncu olduğu için geriden top alması daha verimli hale getiriyor. ozan'ın yaptığı istatistikler ise şöyle ; http://i.imgur.com/QdcuWGZ.png

    ligden biraz sıkıldığım için 8. sezonun sonunda bırakıp başka bir lige geçiş yaptım. taktik olarak ise ben 4-4-2 oynadım genelde , 2 forvet önemli niye önemli ;http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/...amp;tarih=2007-11-01

    merak edenler için bazı profillerin 2021 yılındaki durumlarını da paylaşayım ; galatasaray ; http://i.imgur.com/WMtr4h9.png , fenerbahçe ; http://i.imgur.com/vtbqKXO.png , beşiktaş; http://i.imgur.com/NKKBMee.png

    enes ünal; http://i.imgur.com/egkfvJP.png , http://i.imgur.com/G4wdqfv.png

    emre can ; http://i.imgur.com/zm3LvHT.png , http://i.imgur.com/rZ5duCc.png

    adnan januzaj : http://i.imgur.com/qGyftcE.png, http://i.imgur.com/MtMbasD.png ( kendisini türk milli takımına gelmeye ben ikna ettim * )

    koray günter; http://i.imgur.com/0W9FT2x.png , http://i.imgur.com/r7gjefx.png

    (istek profil olursa yardımcı olurum şimdilik yeter sanırım)
App Store'dan indirin Google Play'den alın