• 307
    2011 ilkbaharında şu anda dünyada yaşayan insanların gördüğü en büyük depremlerin birini yaşadım. yaşadım diyorum çünkü bu deprem ülkemizde olsaydı ne ben bunları yazabilirdim ne de sizler okuyabilirdiniz. japonya'da kimsenin ölmemesi kaydıyla keşke bu depremi herkes yaşasaydı, ancak o zaman demek istediklerim anlaşılabilir bazıları tarafından. sadece şunu diyeyim doğduğum yerden binlerce kilometre uzakta hayatta kalabilmemde japonların bilfiil katkısı vardı.

    2011 sonbaharında van'da çok daha az şiddette bir depremin ardından yardım için japonya'dan uzmanlar geldi. depremden sonra benim de ne yazık ki eski bakanım olan zat, "bir daha deprem tehlikesi falan yok, evinizde yatın, uyuyun." buyurdu, sanki kendisi bu işin uzmanıymış gibi. sonrasında bir deprem daha oldu ve ülkemize yardım için gelen japon uzmanlardan birisi hayatını kaybetti. doğduğu yerden binlerce kilometre uzakta hayatta kalamamasında bu ülkeye hakim zihniyetin bilfiil suçu vardı.

    dün ülke tarihinin en büyük cinayetlerinden biri işlendi, yüzlerce kişi hayatını kaybetti. bu yeterince üzücü değilmiş gibi olay sonrasındaki açıklamalardaki seviyesizlikle, ahlaksızlıkla muhatap oluyoruz.

    çünkü, her gün birebir yaşadığım için rahatlıkla ifade edebilirim ki bir yıldır fiilen işlemeyen bir devlete ve hiçbir zaman büyük patronlar aleyhine konuşamayacak derecede korkak, basiretsiz üst düzey bürokratlara sahip bir ülkede yaşıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın