• 574
    nasil bir firsati kacirdigimizi anlamak icin en guzel ornek...

    iyi bir kaleci, iki tane dengeli cikan bek, cift yonlu merkez orta saha. iki kanatta cizgiden cok iceriye yakin oynayan, verimli ve mucadeleden vazgecmeyen, oyunu kontrol eden iki merkez oyuncusu. orta saha ozellikleri olan ve fizik kalite olarak en ust seviyede iki forvet.

    atletiko'nun su anda dunyayi salladigi sistemi iki sene once 2011/2012'de fatih terim oynatiyordu galatasaray'a. sezona 4-1-4-1'le basladi terim, ama sonra deneme yanilmayla da olsa bu merkez odekli 4-4-2'ye evrildi. kadro kalitesi yeterli degildi, ama iyi bir iskeleti vardi takimin. super lig'in son 10 senede gordugu en dominant futbolu oynadi o sene galatasaray 8-34. haftalar arasindaki surecte. tipki su anki atletiko gibi sadece 14-15 oyunculuk bir rotasyonla sampiyonluga gitti. sonrasinda ise isler karisti... yabanci siniri sebebiyle haliyle en iyi yerlileri almaya yoneldi galatasaray. evet hamit sisteme cok ama cok uygundu, ama umut ve burak aranan forvet profilinin tam tersiydi. takim topun degerini bilemez hale geldi, ama buna yol acan oyuncu profilinden pasaportu sebebiyle vazgecemezdi galatasaray. topun degerini sneijder'den fazla bilecek bir oyuncu kac tane var? sneijder geldi, ama artik 2011/12 sisteminden eser kalmadi. o gun bugundur de 3lu defanslar, 4-3-3'ler, 4-2-3-1'ler, 4-1-3-2'ler hersey denendi.

    atletiko ise aynen devam etti. simeone de, arda da. oturakli sistemden koke cikti mis gibi, butun oyuncular surekli gelisti, hepsinin degerleri katlandi. bugun atletiko madrid 3 senedir her sene ustune koyarak giden, ve bu saatten sonra kalan butun maclarini kaybetse dahi yilin takimi olmus bir kulup. kendilerinden kat kat fazla imkanlara sahip onlarca kulubun uzerinde performanslari var.

    galatasaray ise elazigspor'u zar zor, genclerbirligini ite kaka yenecek durumda. butun oyuncular tepetaklak gidiyor performans olarak.

    cok ama cok yazik ettik. biraz daha akilli yonetilseydik, inanin, seneye formasinda 4.yildiziyla birlikte smapiyonlar liginde devleri sollayan takim biz olabilirdik. yazik ettik, hem de cok yazik...
App Store'dan indirin Google Play'den alın