resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 411
    barcelona'daki döneminde oynattığı pas oyunu özellikle de ortalıkta kupa bırakmadıkları o meşhur senede gerçekten gözüme hoş geliyordu. "vay anasını arkadaş adamlar ezbere biliyor nereye pas atacaklarını!" diyerek ağzım açık izliyordum.

    ancak özellikle mourinho'nun real madrid'in başına geçmesiyle pep'in bu sistemini çözmesi ve onu devirmesinden sonra avrupa'daki bazı büyük takımlar * barca'ya karşı çözüm üretmeye başladılar. aslında bir nevi bu tiki-taka denen taktiğin kariması çizilmiş oldu.

    bu taktik işlememeye başladığı günden beri verdiği keyiften eser kalmadı. zira rakip takım oyunu kilitleyince pep'in taktiği boş yere yapılan 45642341 tane pasa evrilmiş oldu.

    şimdi ise 2012-2013 sezonunda gümbür gümbür top oynayan bayern'e aşıladı bu taktiği ve ne yazık ki bayern'in oynadığı o müthiş haz veren futbol sıkıcı bir hal aldı. bence pep futbolun doruk noktasına gelmiş bayern'i bir tık aşağıya çekti. 23 nisan 2014 real madrid bayern münih maçını da kazanamayacaklarına adım kadar emindim genel kanının aksine. nitekim beklediğim gibi oldu.

    müthiş kadro kalitesiyle almanya ligine ambargo koymuş ve ligi bu sezon bitime 7 hafta kala şampiyon bitirerek domine etmiş olabilirler, ancak şl'de işleri o kadar da kolay değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın