• 13
    bu entry'de (bkz: #1469401) durumu detaylıca anlatan sultans of europe arkadaşımıza teşekkür ediyorum.

    öncelikle kesinlikle ligi ikinci bitirmemiz hem yeni sezona hazırlık hem elde edilecek gelir hem de yeni sezon hedefleri açısından çok önemli. belki de bu algının oluşmasının en önemli nedeni bunlar.

    ola ki üçüncü sırada ligi tamamlarsak, biraz da şansımız iyi olursa playoff eşleşmesinde seribaşı olma ihtimalimiz pek de düşük değil. şu anki duruma göre üzerimizde bulunan arsenal,porto,leverkusen ve napoli'den sadece porto ve napoli'nin playoff oynayıp seribaşı olması garanti gibi.

    çünkü;

    arsenal her ne kadar everton'ın bir puan önünde olsa da ligin son iki haftasında west brom ve norwich ile oynayacaklar ki bu iki takım düşmemek için oynuyor. özellikle son haftalarda düşmemeye oynayan takımların aldığı sonuçlara ve sürprizlere bakarsak arsenal'in puan kaybetme ihtimali çok düşük değil. everton'ın ise manchester city ile içeride bir maçı var ama eğer bu hafta liverpool chelsea'yi mağlup ederse zaten lig biteceği için o maç city için şampiyonluk mücadelesinden uzak bir maç olabilir. tabi everton'ın şampiyonlar ligine kalması onları ikinci torbaya atar bu da bizim seribaşı olma ihtimalimizi arttırsa da onlarla eşleşme ihtimalimizi doğuruyor ki bu da pek de isteyeceğimiz türden bir eşleşme olmayacaktır. velhasıl bu ingiltere liginde arsenal'in seriyi bozmadan cl'ye kalması ve bizim de bir şekilde seribaşı olmamız daha iyi olacak gibi.

    leverkusen de 5. sıradaki wolfsburg'un önünde 4 sırada ve aralarında bir puan fark var. leverkusen geçtiğimiz hafta deplasmanda nürnberg'i yenerek çok önemli bir virajı döndüler ama bu hafta evlerinde dortmund ile oynayacaklar. olası bir puan kaybı nispeten daha kolay maçlar oynayacak wolfsburg'u çok daha iddialı konuma getirebilir. wolfsburg'un cl'ye kalması her türlü işimizi görür.

    tabi ispanya liginde de şu an için bizim avantajımıza olan ama aleyhimize dönüşecek bir durum var. şu an için bilbao 4. sırada ve bu bizi seribaşı olmaya doğru itiyor ama sevilla da iki puan gerisinde ve sevilla'nın cl'ye kalması bizi ikinci torbaya düşürme anlamına gelebilir. bu mücadele içinse çok önemli bir detay var. bu hafta bilbao evinde sevilla'yla oynayacak. ayrıca sevilla'nın uefa'da yarıfinal'e kaldığını da belirteyim.

    rusya liginde 2. sırada bitiren takım eleme oynuyor ki şu anda görünen takım lokomotif moskova. ki bu bizim lehimize bir durum. peki bu sırada kalacaklar mı? ligin bitmesine 4 hafta var lokomotif zenit'in bir puan gerisinde. bir sonraki hafta kendi evlerinde zenit ile daha sonraki hafta da cska deplasmanına gidiyorlar. buralar daha çok karışır. bu lig her yıl erken bitmiyor muydu yahu?

    ukrayna liginde dnipro'nun ikinci olması bize en çok yarayacak sonuç. şu an için bir maçları eksik, lider shakhtar'ın 3 puan gerisinde 3. kiev'in 4 puan önünde. bu 3 takımın kalan haftalarda birbirleriyle maçı yok ama daha 6 hafta var bitime. çüş.

    ben yazarken yoruldum. galatasarayım 2. olsun gitsin şampiyonlar ligine de hem parmaklarımız hem de zihnimiz yorulmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın