resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 403
    kendi fantezilerini bir kenara bırakırsa bence dünya'nın en iyi teknik direktörlerinden birisi. neden barcelona ve bayern münih'i yönetmesi bu kadar sorgulanıyor anlamıyorum açıkçası. onların isteklerine cevap veren bir hoca guardiola. mesela angelotti ve mourinho da her gittiği takımda lig şampiyonluğu yaşadı. şampiyonlar ligi şampiyonlukları yaşadı. bunlar hep 1. sınıf takımlardı. porto, inter, real madrid, chelsea, milan, psg. ama hiçbiri orta seviye bir takım çalıştırmadığı için eleştirilmedi. en basitinden fatih terim değil midir örnek? galatasaray'ı ben de şampiyon yaparımcılar çıktı mı eleştirirken? gitsin bir de bursaspor'u şampiyon yapsın mı dendi ona büyük hoca denirken?

    guardiola'ya dönecek olursak, barcelona'nın altın çağını yaşatmıştır. ancak 2011-2012 sezonunda yaptığı savunma fantezileri başarısını biraz sekteye uğratmıştır. stopersiz oynamak, kaleciyi de oyuna sokmak, villa sakatlandığında forvete orta saha koymak gibi işler o şampiyonluğun gitmesine sebep olmuştur. sezon sonunda da guardiola görevi bırakmıştır.

    bugün bayern münih'te mart ayı bitmeden şampiyonluğu almış, şampiyonlar liginde de emin adımlarla gitmektedir. yepyeni bir düzen kurmaktan daha zor bir şey varsa o da kurulu düzeni devam ettirmektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın