• 7
    akp hükümeti’nin yabancı oyuncu kuralı ile ilgili avrupa birliği bakanlığı üzerinden galatasaray’a ödetmeye çalıştığı bedel de bunlardan biridir.

    hepinizin malumu olduğu üzere yaklaşık bir yıl önce türk futbolunun baş belası yabancı kuralı ile ilgili galatasaray çok doğru bir adım attı. bir seçimden ziyade akp hükümeti tarafından göksel gümüşdağ ve rıdvan dilmen organizatörlüğünde, atanarak göreve getirilmiş bir federasyona laf anlatmak yerine haklı olduğu bu konuda hukuk yoluna başvurdu ve dava açtı.

    açılan bu davanın dayanak noktası zamanında nihat kahveci’nin ispanya’da avrupa birliği statüsünde oynamak için açtığı ve kazandığı başka bir dava. bu davada nihat kahveci’yi temsil eden avukat juan de dios crespo ispanya'daki mahkemelerden sonuç alınamayınca davayı avrupa toplulukları mahkemesi'ne taşımış. söz konusu dava sonucunda mahkeme, avrupa ekonomik topluluğu (cee) ile türkiye arasındaki ortaklık anlaşmasını gerekçe göstererek, ab ülkelerinde oynayan profesyonel türk sporcularının, ''ab statüsünde oyuncu'' olarak muamele görmelerine hükmetmiş. yüzsüzlük mü desek aymazlık mı desek bilmiyorum ama dava ile ilgili detaylı bilgi tff’nin sitesinde de yer alıyor.

    http://www.tff.org/...=267&ftxtID=4628

    peki emsal karar bu kadar açık ortadayken bizim açtığımız dava neden hala sonuçlanmadı?

    işte burada da yine akp hükümeti'nin galatasaray’a bedel ödetme gayreti devreye giriyor. malumunuz üzere mahkeme kendi uzmanlığı olmayan konularda bilirkişilerden görüş ister. bu davadaki ve bu konudaki bilirkişi ise avrupa birliği bakanlığı. fakat bu kadar açık olan bir konu ile ilgili normalde iki günde yazılıp gönderilebilecek bakanlık görüşü altı aydır mahkemeye gönderilebilmiş değil. bahsettiğimiz şike cezalarının aşağıya çekileceği, kişiye ve kuruma özel bir yasa değişikliği değil. kaldı ki böyle bir rezil eylem bile akp insiyatifi ile mecliste iki günde yasalaştı, üstelik neredeyse tüm partilerin desteği ile. ama hep dile getirdiğim galatasaray’ın önünü kesme gayreti devreye girince iki satır yazı altı aydır mahkemeye gönderilemiyor. bir çok konuda alışık olduğumuz üzere akp hükümeti bu seferde avrupa birliği bakanlığı üzerinden galatasaray’a bedel ödetiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın