resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5397
    galatasaray seviyesinde olmadığı 1 sene sonra gol atamamaya başlayınca anlaşılan futbolcu. bu adam benim 2 yıldır en ofsayt entrylerimin öznesidir. top kontrolü, sırtı dönük oynama özelliği, pres kalitesi ve pozisyon bilgisi galatasaray gibi büyük takımlar için yetersizdir. o kimselerin beğenmediği mevlüt erdinç bugün kendisinin yerine takımda olsaydı, eminim ki deplasman performansımız çok daha iyi olurdu. rubin 9m euro teklif etmiş. alternatif yok diye bu sefer satılmamazlık yapılmaz umarım. zira umut bulut sakatlanmadığı sürece sene sonuna kadar götürür bizi. yedeği de berk ismail ünsal olur, elzem durumlarda koyarsın orada durur en azından. sene sonunda da gerekli takviyeyi yaparsın. galatasaray bunu yaptı yaptı, yapmadı adam zaten 29'a merdiven dayamış, çabukluğu da yavaş yavaş gidince iyice çekilmez ve elimizde patlamış bir oyuncu olacak.

    büyük takım oyuncusu edin dzeko gibi, mario mandzukic gibi adamlardır. zira takımın bütünü genel olarak iyi olduğu için merkez forvet oyuncusu geriden gelen oyunculara sırtı dönük oynayarak servis yapar. ileride top tutar ve saklar ki bu sayede orta saha ve defans oyuncuları hem biraz soluklanır hem de gerektiğinde ileri çıkar. sen de oyunu ileriye yıkarsın iyice. anadolu takımları istanbul'da zaten kendiliğinden geri çekiliyor lakin deplasmanda hele de ligin ikinci yarılarında kazın ayağı istanbul gibi olmaz. oyunlar iyice sertleşir ve senin bir bütün olarak rakibe üstünlüğünü kabul ettirmen gerekir. bu da 9 kişiyle yapılacak iş değildir. tıpkı galatasaray futbol takımı'ndaki drogba ve burak'ın ileride hiç top tutamayıp arkadaşlarına hiç yardım etmemeleri gibi. selçuk da melo da sneijder de sıradanlaşır. zira herkesin kuvveti bir yere kadar.

    mesela dikkat edin. takım ligin ikinci yarısında deplasmanda 4 maç yaptı. bu maçlar arasında galibiyeti en çok hakedip yaklaştığı tek maç çaykur rize deplasmanı. neden? çünkü drogba yerine umut oynadı ve galatasaray 10 kişi oynadı. burak yine aynıydı. ama en çok orada iyi oynadık. beceriksizce 3 çok önemli gol kaçırdık ve saçma bir penaltı golü yedik ama bu 40 yılda 1 olur. o da orda bize denk geldi. aynı şeyi antalya deplasmanın son 30 dakikası için de söyleyebiliriz zira o dakikada drogba çıkıp yine umut girmişti oyuna. oyunda üstünlüğü ele aldık ve beraberliği kurtardık.

    bunlar çok basitçe görülebilecek şeyler ve teknik ekip de bu durumun farkındadır. umarım sene sonu gerekli forvetler takıma kazandırılır ve biz burak ile drogba kanserinden sene sonu itibariyle kurtuluruz. ne yazık ki artık bu ikiliyle deplasmanda oynamaya devam ettiğimiz sürece kazanma şansımız rakibin çok kötü olmasına ya da tesadüflere bağlı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın