• 7872
    ne yazık ki son günlerde ülkenin içinde bulunduğu kaos ortamında üstüne düşen payı almaktadır.

    bilindiği gibi galatasaray sözlük, galatasaray taraftarı vasıtasıyla önemli bir galatasaray ve spor bilgi kaynağı olmayı amaçladığından sözlük içinde konu ve içerik kısıtlaması vardır. galatasaray sözlük tematik bir sözlük olup, içerik olarak sadece galatasaray'la, türk ve dünya sporuyla, kişileriyle ve olaylarıyla alakalı yazılar yazılabilir.

    bu kural galatasaray sözlük'ün kendisi dışında gelişen olaylara tamamen ilgisiz olduğu anlamına gelmez. tüm toplumda infiale yol açan konular, yazarlarımızın çoğunluğunun ortak istek ve görüşleri doğrultusunda sözlük kurallarına istisna teşkil edebilir. berkin elvan da bunun en büyük göstergesidir. (bkz: olaylar/#1441790)

    bundan bahis açtığım ve bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için utanıyorum ama normal şartlarda ilgili başlık da sözlük kuralları dışındadır. fakat yukarıda da belirttiğim gibi sözlük yazarların ortak istek ve görüşleri doğrultusunda tek bir sesle sözlük olarak ortaya bir tepki konmuştur. her şeyi bir kenara bırakırsak; bu galatasaray kültürünün bir gerekliliğidir. bu konuda kulübümüz de zaten üzerine düşen mesajları yayınlamıştır.

    tüm bunlardan sonra birkaç saat önce yaşanan olaylarda ülkedeki kaos yine bir can aldı. şu an olayla ilgili kesin ve net olan bir şey yok. sadece yine gencecik bir çocuğun öldüğünü biliyoruz. olaylar bu kadar sıcağı sıcağınayken insaları yine gereksiz tartışmaların içine sokmanın kimseye bir faydası yok. ülke bir iç savaşa doğru sürüklenirken özellikle herkese açık olan sosyal medyada itidalli davranmak hepimizin görev ve ödevidir. dün öldürülen kardeşimizin başlığı da bu sebeple kilitlenmiştir. (berkin'in başlığının dün açıldığını belirtmekte de fayda var)

    galatasaray'ı bir kenara bırakırsak biz insalık dışında hiçbir şeye taraf değiliz. daha önce de belirttiğim gibi toplumsal infiale yol açan her konuda da yazarların ortak istek ve görüşleri doğrultusunda mesajlar verebilir ve tepkiler koyabiliriz. fakat moderasyon olarak sıcağı sıcağına ve bireysel olarak hareket edemeyiz.

    bu sebeple moderasyonun bu tasarrufunun anlayışla karşılanmasını, bu tutumun başka taraflara çekilmemesini ve ilk günden beri yaklaşık 6 yıldır tamamen amatör bir şekilde yönetilen galatasaray sözlük moderasyonuna bu zorlu dönemde yardımcı olmanızı diliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın