resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 5127
    kendisi hakkında çok merak ettiğim bir bilgiyi tr.matchstudy.com incelemiş ve vermiş. 2013-2014 sezonunda ligimizde asist sayısında kendisinin geride kaldığı hepimizde biliniyor. bu konuda sneijder eleştirildiği gibi forvet oyuncularımızın asistleri değerlendiremediği fikri de ortaya atılmıştı. yapılan analizler ikinci fikri doğrular nitelikte.

    süper lig'in 23. haftası sonunda ortaya çıkan asist sıralamasında fenerbahçe'li caner erkin ile sivasspor'lu cicinho dokuzar asistle öne çıkıyor. bu iki oyuncuyu yedişer asistle oscar scarione, olcay şahan, emanuel emenike ve adrian mierzejewski izliyor.

    golle sonuçlanmayan ama golcü daha iyi bir vuruş yapsa asist niteliği taşıyabilecek tüm şut öncesi toplara bakıldığında ilk üç sırada yine scarione (48), cicinho (46) ve caner (44) var. bu üç oyuncunun ardından gelenler ise fernandes (41), sneijder (40) ve kuyt (39). zurnanın zırt dediği yere gelecek olursak caner, scarione ve adrian'ın asistlerinin takım arkadaşlarınca gole çevrilme oranı sneijder'inkilerin tam üç katı. yani sneijder'in bu 3 ismi yakalaması için forvetlerimizin 3 kat daha verimli olması gerekiyor. bu konuda burak ve drogba'nın analizlerini de merak ediyorum açıkçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın